"Enter"a basıp içeriğe geçin

Kayapınar çocuklarına ekolojik atıksız yaşam örnekleri anlatıldı

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan Çevre Eğitim Parkı’nda öğrencilere günün belirli saatlerinde “atıksız” yaşam örnekleri konusunda eğitim veriliyor.

Kayapınar Belediyesi bünyesindeki Çevre Eğitim Parkı projesinde öğrenciler bir yandan ekolojik yaşamın detaylarını öğrenirken, diğer yandan atıksız yaşamın doğa için ne kadar önemli bir rol oynadığına tanık oluyorlar.

Proje koordinatörü Fred Gitin, Kayapınar Kaymakamı ve Kayapınar Belediye Başkanı Arif Kerman’ın destekleriyle hayata geçirilen projenin amacının doğa dostu nesiller yetiştirerek ekolojik yaşama katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Okulları belirli aralıklarla Eğitim Bahçesi’ne davet ettiklerini kaydeden Gettin, “Buraya gelen çocuklarımız atık kağıtlardan kağıt üretiyor. Tohum topu geri dönüşüm ve geri dönüşüm atölyelerinde atıksız etkinlikler yapıyor ve kompost atölyesinde kompostlamayı öğreniyor. Bunun dışında taş boyama atölyemiz, kil atölyemiz, saksı çiçek boyama atölyemiz var.Aslında bu atölyelerle amacımız çocuklara doğada atık bırakmadan atıksız etkinlikler yapmanın mümkün olduğunu anlatmaya çalışmak.”

Eğitim bahçesinde çocukların ekolojik yaşamın ve atıksız yaşamın tüm örneklerini yaşayarak öğrenebileceğini kaydeden Gettin, “Meyve ağaçlarımızı ziyaret ederek de öğrenebilirler. Bunun dışında su hasat makinemiz var. bahçemizde kullandığımız örnek Yağmur suyunu toplayarak Atalık Tohumbank eğitimimiz var Burada da çocuklara ata tohumunun ne olduğu, tohumun önemi ve sürdürülebilirliği hakkında biraz bilgi veriyoruz Kayapınar Belediyesi olarak hedefimiz Kayapınar çocuklarımıza hem pratik hem de teorik olarak sürdürülebilir yaşam örnekleri sunmak.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir