"Enter"a basıp içeriğe geçin

Grip aşısı artık eczanelerde

Havaların soğumasıyla birlikte grip salgınının yayılmasının önlenmesinde büyük rolü olan grip aşısı Edirne’deki eczanelere gelmeye başladı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Ekim ayından itibaren grip aşılarının eczanelere geleceğini açıklamasının ardından vatandaşlar grip aşısı basmak için aile hekimlerine gitmeye başladı. Sonbaharın gelmesiyle birlikte uzmanların özellikle yüksek risk grupları için önerdiği grip aşısı eczanelerde yerini aldı.

Şukru Şerafoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından “e-Nabız” sisteminde tanımlanan ve reçetesiz alınabilen grip aşılarının eczanelere geldiğini belirterek, ödeme çerçevesindeki grip aşısının da yapılabildiğine değindi. aile hekimliği ofislerinde çıktı alındıktan sonra elde edilebilir.

Ekim ayından itibaren grip aşılarının önerildiğini kaydeden Ciravoğlu, özellikle kronik hastalığı olanlar ve 65 yaş üstü olmak üzere yüksek risk grupları arasında bulunanların aşılanması gerektiğini ifade etti.

Grip aşılarının e-Nabız sisteminde kategorilerdeki sıraya göre tanımlandığını kaydeden Ciravoğlu, hastaların öncelikle aile hekimlerine başvurmaları ve reçeteleri ile eczaneye başvurmaları gerektiğini ifade etti.

Eczanenin o reçeteyi Sağlık Bakanlığı’nın renkli reçete sistemine girdiğini, kişi adına talebi eczanenin deposuna yönlendirerek ilettiğini belirten Şerafoğlu, grip aşısının ücretinin ödenerek alınabileceğini ifade etti. 243 lira ücret karşılığında eczanelere başvurarak.

“Grip aşısı olmak için buradayız.”

Grip mevsiminin sonbaharla başladığını söyleyen Dahl, “Bu sezon grip oranı artıyor. Grip aşımızı olmaya geldik. Grip aşımızı olup bu süreci hastalanmadan atlatmak istiyoruz. İnsanlara tavsiyem özellikle grip aşısı. bu sezon.” “.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir