"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ziyaretçilerini büyüleyen Harbot Müzik Müzesi büyük ilgi görüyor

Elazığ Belediyesi tarafından yaptırılan Harput Müzik Müzesi, ziyaretçilerini büyülüyor. Harput müziğinde kullanılan enstrümanlar, mumya heykelleri ve karaoke salonunun bulunduğu müze, ziyaretçilerine farklı bir hava katıyor.

Elazığ Belediye Başkanı ahin erifoğulları’nda 11 büyük başlıkta 100 proje arasında yer alan Harput Müzik Müzesi yeniden canlandırıldı. Müze, UNESCO Geçici Miras Listesi’nde yer alan tarihi Harput Mahallesi’nde yer almakta ve diğer müzelerden farklılık göstermektedir. Harput müziğini tanıtmak amacıyla yeniden canlandırılan müzede müzik aletleri, bir çaydanlık ve podyum oyununu yansıtan balmumu heykeller ve bir karaoke salonu bulunuyor. İçine girenleri büyüleyen müze, vatandaşlar ve turistlerden büyük ilgi görüyor. Aynı zamanda kiosk cihazlarının kurulumu ile ziyaretçiler sanatçılar ve Harput müzikleri hakkında bilgi alabilmektedir. Kürsübaşı geleneği 3 kattan oluşan müzenin bodrum katında yaşatılıyor.

Müze hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilcioğlu, “Belediye Başkanı Şahin Serivogoları’nın adaylığı döneminde 11 ana başlıkta 100 proje vaadi vardı. Bu projeler arasında kent turizmine katkı sağlayacak projeler vardı. Aralarında Harput Müzik Müzesi de vardı.Bu proje ile Harput Müzik ortaya çıktı.“Biz de halkımıza tanıtmak istedik. Harput müziğinde kullanılan enstrümanları göstermek istedik. Aynı zamanda folklorumuzda kullanılan kıyafetleri sergilemeyi amaçladık.”

Müzenin 3 kattan oluştuğunu belirten Bilginoğlu, “En üst katta karaoke adı verilen bir iç mekan oluşturduk. Diğer odada ise video ve sinema gösterisi olarak Harput müziğinin tarihini gözler önüne seren bir mekan oluşturduk. zemin katta, platform ve çay ateşleme oyununu simgeleyen mumya heykellerimiz ile müzik aletlerimiz sergilenmektedir.Farklı bir ortam yarattık.Şu anda müzemizde 7 stant hakkında bilgi veriyoruz. Elazığ ve Harput müziğine ve tarihçesine emeği geçen sanatçılar.Bodrum katında halkın kalabileceği güzel bir mekan oluşturuldu Cumartesi günü podyumda bir konser.Şu an hemşehrilerimiz çok mutlu.” çok farklı bir ortamdalar ve bunu seviyorlar. Bu Harbot için çok önemli bir projeydi. Basın Müzesi ve Gastronomi Müzesi yakında hizmete girecek.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir