"Enter"a basıp içeriğe geçin

Zamana karşı yarış… İtfaiye ve 112 ekip 2 canı böyle hayata döndürdü

Bursa’da 4 katlı bir apartmanın ikinci katında çıkan yangın korkunç anlara neden oldu. İtfaiye ekipleri nefes kesen bir operasyonda çatıda sıkışan iki kadın, bir çocuk ve iki damlayı kurtardı. Yoğun dumana maruz kalan ve hareketsiz kalan kedilere itfaiye ekipleri önce suni teneffüs ardından oksijen verdi. Ambulans 112’de seferber edilen hemşireler ile kediler hayata döndürüldü. O anlar saniye saniye kaydedildi.

Kaza, Marquis Osman Gazi Mahallesi Dhafer Mahlisi Çınar II Sokak üzerinde bulunan 4 katlı bir apartman dairesinde meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, anne ve 3 yaşındaki kızının bulunduğu daire henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldı. Yangının hızla yayılmasıyla birlikte yangın üst kattaki daireyi de sardı. 3 yaşındaki kızını dumandan çıkaran anne Nurkan K., kayınvalidesi Jamila K. ile çatı katına çıktı. , üst kattaydı. Yangına tanık olan ve yorum yapanların yardım çağrıları üzerine mahalle sakinleri durumu hemen 112 Sağlık Acil Merkezi’ne bildirdi.

Meraklı kalabalık olay yerinde toplanırken, kısa sürede olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, aileyi ve yavru kedileri mahsur kaldıkları yerden çıkardı. Dumandan etkilenen aile bireylerinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kedileri kurtarmak için zamana karşı yarış

Dumandan zehirlenen iki kedi hareketsiz kalınca itfaiye ve 112 ekipleri harekete geçti. İtfaiyeciler zamana karşı yarışarak kedilere suni teneffüs ve suni teneffüs uyguladılar. İtfaiye ekipleri de kedilere biraz oksijen verdi. Kısa sürede ortaya çıkmaya başlayan kedilere 112 ekibinin sağlık uzmanları da müdahale etti. Ambulansta oksijen verilen kediler hayata döndü.

O anlara tanık olan mahalle sakinlerinden Emine Öztaş, gözyaşlarına hakim olamadı. İtfaiye ve sağlık ekibinin 15 dakikalık zamana karşı yarışı an be an kameralara yansıdı.

Yangın çevresinde güvenliği sağlayan polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir