"Enter"a basıp içeriğe geçin

Yüksekova’daki yaşam olayı ile ilgili olarak yaya öncelikli konumu

Hakkari (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde “Piyade Önceliği 2, Hayata Saygı” konulu bilinçlendirme etkinliği düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı, trafikte yayaların önceliğine dikkat çekmek ve sürücüleri bilinçlendirmek için önemli bir etkinlik daha düzenledi. Yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla 81 ilçede eş zamanlı düzenlenen farkındalık kampanyasında, Yaya önceliği, yaşama saygı sloganı ile Yüksekova Valisi Ömer Şemşit, maiyeti ve öğrencileriyle birlikte yaya geçidinin önünü boyadı. Yüksekova İMKB İlköğretim Okulu’nun fotoğrafı. Kampanyaya destek veren öğrenciler yolu Türk bayraklarıyla süsledi. Törene Yüksekova Valisi Ömer Chemchit, Yüksekova Emniyet Müdürü Murat Bozkurt, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Fyzi Yıldırım, Bölge Milli Eğitim Müdürü Yüksel Attayel, polis ve jandarma ekipleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

İHA’ya konuşan Kaymakamı Çimşit, “Yüksekova’nın Yeni Mahalle semtindeyiz. Şimdi birlik amirlerimiz, arkadaşlarımız ve müdürümüzle bir yaya geçidindeyiz. Burası okul bölgesi. Yaya geçidi yapıldı. okullarımız ve öğrencilerimiz tarafından kullanılmaktadır.İçişleri Bakanlığı’nın üstlendiği bir konu var.Büyük önem.Trafikte can güvenliği.Can güvenliği göz önüne alındığında yaya güvenliği çok önemlidir.Bu anlamda, Bakanlığımızın projesi kapsamında çocuklarımız, alan protokolü ve meslektaşlarımızla birlikte yaya geçidini kırmızıya boyadık.Farklı projeler yapıldı,farklı etkinlikler Farklı tarihlerde ama bugün itibari ile bir girişimde bulunuldu. Türkiye genelinde 81 il vali ve valisinin katılımıyla farkındalık yaratmak.Bu vesileyle yaya geçidini kırmızıya boyadık.Bugün projemiz e Ana tema ve motto bu Yeterince anlatabildiysek anlatalım. araç sahiplerimize ve sürücülerimize örnek olun ve farkındalık yaratın, tüm sürücülerimizin trafikte daha dikkatli olacağına inanıyoruz.Özellikle daha dikkatli olacaklardır. Trafik ışıklarında ve yaya geçidinde. İlçe belediyesi olarak tüm yaya geçitlerini kırmızıya boyadık. Eksik ve solmuş boyaları da tamamlayıp görünür hale getiriyoruz. Ama bu işi yaptıktan sonra dediğim gibi sürücülerimizin yayalara yol vermesini bekliyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir