"Enter"a basıp içeriğe geçin

Yaşlı kadın 3 yıl önce yanan evini onarmak istiyor

Sivas (İHA) – Sivas’ta 3 yıl önce çıkan yangında harap olan evinde tek başına yaşayan 75 yaşındaki Zakiya Ateş, tek istediğinin başını koyabileceği güvenli bir çatı olduğunu söyledi.

Sivas’ın Karamei Ametoğlu köyünde yaşayan 75 yaşındaki Zeki Ateş, 3 yıl önce maddi sıkıntılar nedeniyle yanan evinde yaşıyor. Yangın sonrası ekonomik nedenlerle kullanılamaz hale gelen evi tamir edemediklerini kaydeden Ateş, geçen yıl eşinin ölümüyle yalnız kaldı. Attis’in yıkılma tehlikesi olan bir evde korku içinde yaşadığını, şehir merkezindeki akrabalarının yanına gittiğini ve fırsat buldukça yanlarında kaldığını ifade etti.

Evini onarmak isteyen Zeki Ateş, “Evim yangında yanalı 3 yıl oldu. Gitmediğim yer kalmadı. Bazı yerlere gittim, yapamayız dediler. ‘ Elektrik kaçağı oldu, Fırında ekmek yapıyordum. Pişirmeyi bitirdikten sonra yatağa gidiyordum ama yanık kokusu aldım. oda kapısı alevler tavana kadar yükseliyordu o an kendimden geçtim dışarı çıkıyordum komşular beni suyla uyandırdı duvarlar kırıldı yapamam o gücüm yok kalmak beni tedirgin ediyor İçeride Gardırobum bozuldu Yapamıyorum Yapabileceğim her işi yaparım Bu evde gücüm yettiğince kalır Korkarım sabaha kadar yatmam Karım öldü, çocuklarım da ayrı yaşa. Herkes yağında kavrulmuş. Ben çocuklarımdan bir şey beklemiyorum. Onlara kırgın değilim, onlar da kiralık evlerde yaşıyor ve geçimini zorlukla kazanıyorlar.”

“Burada yaşamaktan korkuyorum”

Evinde yaşamaktan korktuğunu söyleyen H, “Burada yaşamaktan korkuyorum Allah aşkına yardım edin. Evimi yapmak istiyorum. Yatağa gitsem de evde uyuyamıyorum. , sabaha kadar uyuyamıyorum. Köylülerin çoğuna durumumu anlatmadım.” Bu yüzden çoğu nasıl olduğumu bilmiyor. Sivas’a gidiyorum çünkü burada kalmaktan korkuyorum. . 2 gün bir yerde 3 gün başka bir yerde kalıyorum. Sonra buraya geri dönüyorum.”

“Evin iyi bir tadilata ihtiyacı var”

Mustafa Jar Attis korkmadıysa evin yenilenmesi gerektiğini belirterek, “Sobadan dolayı yangın çıktı biz de köylüler olarak itfaiye gelmeden söndürdük. Biri çıkarsa iyi olur. Biz de köylüler olarak elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Evin oturacak yeri yok. Tavanlar delikli. Yangından sonra bunlar daha da arttı. Evin iyi bir tadilata ihtiyacı var” dedi. .

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir