"Enter"a basıp içeriğe geçin

Yarının mühendisleri DENEYAP deneme sınavını terletiyor

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde düzenlenen DENEYAP deneme sınavında öğrenciler ter döktü.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle başlatılan DENEYAP Türkiye projesi kapsamında eğitim testi yapıldı. 1-26 Haziran tarihleri ​​arasında Turgutlu Şehit Tolga Artog Gençlik Merkezi’nde 1340 gencin katılımıyla gerçekleştirilen elektronik sınavı kazanan 89’u lise, 253’ü ortaokul öğrencisi olmak üzere 342 öğrenci DENEYAP eğitim sınavına katıldı. Turgutlu Mahallesi Yıldırım Beyazıt Spor Salonu’nda düzenlenen çalıştaylar. “Çevre dostu yük gemisi” olarak tanımlanan uygulama sınavında öğrenciler, yükü hedefe ulaştırmak için kendilerine verilen sürede tasarladıkları gemi modellerini jüri tarafından değerlendirilmek üzere teslim ettiler. Öğrenci projeleri de jüri üyeleri tarafından kendini ifade etme, özgün düşünme, yenilikçilik ve konu hakkında bilgi sahibi olma gibi çeşitli beceriler açısından değerlendirildi.

Manisa DENEYAP Atölyesi Eğitim Koordinatörü Kerem Cemal Kirep, uygulama sınavına ilişkin şu açıklamaları yaptı: “DENEYAP atölye sınavları 50 merkez ve 42 ilçede yapılıyor. İlk oturumumuz 89 ortaokul öğrencisinin katılımıyla gerçekleşti, ikinci oturumumuz ise Ortaokuldan 253 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti Haziran ayında yapılan yazılı sınavda başarılı olan öğrencilerimiz bugün burada uygulama sınavını da kazandılar Uygulama sınavında başarılı olan öğrencilerimiz 3 yıl süreyle Manisa DENEYAP Atölyesi’nde eğitim almaya hak kazandılar.

Turgutlu Yıldırım Beyazıt Spor Salonu’nda yapılan antrenman sınavında 100’ü ortaokul, 60’ı lise olmak üzere 160 genç, Turgutlu Şehit Tolga Artug Gençlik Merkezi MANİSA DENEYAP TÜRKİYE’de antrenman yapmaya hak kazandı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir