"Enter"a basıp içeriğe geçin

Yapımı 13 yıl sürmüş, 127 yıllık tarihi cami işlemeleri görenleri büyülüyor.

Sivas’ın Altınyayla semtinde bulunan bu 127 yıllık tarihi cami, süslemeleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Sivas il merkezine 82 kilometre uzaklıktaki Altınyayla semtinde bulunan Merkez Camii, iç dekorasyonu ile dikkat çekiyor. 1895 yılında Ahmed Ağa tarafından yaptırılan 127 yıllık tarihiyle tarihe ışık tutan bu cami 13 yılda tamamlanmıştır. bitkisel motiflerin kullanıldığı cami; Boyama, çivileme ve oyma teknikleriyle yaptığı süslemelerle adından söz ettiriyor. Özellikle kök boya kullanılarak yapılan tavan süslemesi görenleri büyülüyor.

“Türkiye’nin sayılı camilerinden biri”

Mahalle sakinlerinden Metin Shkeir, “Bu cami 127 yaşında. Türkiye’deki sayılı camilerden biri. Gerçekten manevi değeri var. Yeni camilere benzemiyor. Bu caminin maneviyatı farklı. Güzel bir cami. tarihi bir caminin içindeki süsleme çok eskilere dayanıyor.” Birkaç yıl önce geri aldılar.”

“Nadir eserlerden biri”

Marki Camii’nin en değerli eserlerden biri olduğunu ifade eden İskender Subaşı, “Nadir eserlerden biri, tarihi değeri var, kültürel ve tabiat mirasına kayıtlı. 120 yıl önce Ahmed Subaşı tarafından yaptırılmıştır.İşçilik Bu caminin tavanı çok önemlidir.Türkiye’de derece yapacak tarihi bir eserdir.1890’larda yapılmış bir camidir.Kare planlıdır. daha önce restore edilmiş.Caminin temellerini boşaltmışlar.Dipinde nem vardı.O nemi bir yere kadar engellemişler.Harika.Türkiye’de buna benzer iki cami varmış diyorlar.Dördüncü kuşaktan dedem tarafından yaptırılmış. .Yapımı 13 yıl sürdü.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir