"Enter"a basıp içeriğe geçin

Wish Sung cinayetinin kurbanı olan Müzisyen Honor Shiner, son yolculuğuna veda ediyordu.

Başkentin eğlence mekanına gelenlerin istek şarkısını söylemediği gerekçesiyle öldürülen müzisyen Onur Şener için cenaze töreni düzenlendi.

Çankaya’da bir eğlence mekanında meydana gelen olayda solist Onur Şener (45), şarkıyı isteyen İlker K’ya bilmediği için şarkıyı söyleyemediğini ifade etti. Bunun ardından eğlence mekanının önünde Onur Şener ile İlker K. ve beraberindekiler arasında kavga çıktı. Kesici aletle aldığı darbeler sonucu ağır yaralanan Shiner, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. İlker Yolu ve Ali J.’nin de aralarında bulunduğu toplam 5 zanlı tutuklandı. Olayla ilgili olarak Sameeh S, Jill E ve Ghosdi J. Elker K, Ali J, Sameeh S. Şüpheliler arasında tutuklandılar. JE ve GG şartlı tahliye edildi.

Cenazede gözyaşları sel oldu

Şener için Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki İsmet Ogöltürk Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı genç sanatçı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Ümit Özdağ partisi genel başkanı, Şener ailesi ve yakınlarının yanı sıra müzik camiasından çok sayıda isim katıldı. Gözyaşları içinde son uçuşunda kovulan Şener’in cenazesi, kılınacak cenaze namazının ardından defnedilmek üzere defin alanına götürüldü. Shiner’in daha önce boşandığı eşinden beş buçuk yaşında bir kızı olduğu öğrenildi.

Ann Sheener’dan yürek burkan sözler

Oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan Anne Leila Pınar Şen, “Her yerde tüm arkadaşlarına yardım eden, iyilik için çalışan oğlum insan ve insan sevgisiyle dolu. Aslan cesur ve cesurdu. Herkes iyi bir şey yaptı. Bu nimetler ona gitmedi, erkenden oğlumu benden çaldılar.”

Öte yandan Peder Erhan Şener, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirterek, “Böyle bir ölümü hak etmedi. Yapanlara lanet olsun. Ben gitmiyorum. Yapılması gereken tek şey yapılacak. bitti. Böyle bir şey olmasına izin verme. Bir kez daha. Yeter. Son olsun.”

Avukatından dava süreciyle ilgili açıklama

Shiner’in yakın arkadaşı ve davanın avukatı avukat Meltem Bankow, “Birkaç kişiyi yozlaştırdığı için vahşice öldürüldü. Davayı bırakmayacağız ve hepsi cezalandırılana kadar çok mücadele edeceğiz. Lütfen yapmayın. Bu davayı politize edin.Onur Şener davasıyla ilgili toplumun tüm kesimlerinden destek alıyoruz.Birlik olalım.Tek amacımız bu suçluların azami cezayı çekmemeleri.Bu sadece Onur Şener’le ilgili değil, bütün gece. Müzisyenlerin desteğini bekliyoruz.Konserlerine başlamadan önce dinleyicilerine bu olayı hatırlatmalılar.Ayrıca geceleri çalışan tüm mekanları tekrar gözden geçirmeliler.Çeşitli güvenlik açıkları görüyoruz.Lütfen bu konuyu uzak tutmayalım, “dedi.

“Herkes için adalet”

Şener’in arkadaşı Can Yalçın, “Bir baba öldü, çok değerli bir müzisyen. Davanın takipçisi olacağız. Bu sadece Onur ya da müzisyenler değil, gece çalışan tüm işçiler. Burada kişinin ne yaptığı önemli değil. Adalet herkes içindir. Bunun siyasetle, siyasallaşmayla ilgisi yok.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir