"Enter"a basıp içeriğe geçin

Veterinerler bile şaşırdı: Köpeğin mesanesinden 55 taş çıktı

Adana’da kanlı idrar şikayetiyle sahibi tarafından kliniğe götürülen 3 yaşındaki teriyer köpeğinin mesanesinden çıkarılan taşlar, ameliyatı yapan veterinerleri şok etti. ‘Piper’ adlı bir köpeğin idrar kesesinde yaklaşık 2,5 cm büyüklüğünde 15 adet ve bezelye büyüklüğünde 40 adet çakıl bulundu.

Sahibi Hakan Boloğlu tarafından Seyhan ilçesine bağlı Sümer semtindeki kliniğe getirilen Bieber’ın geçtiğimiz aylarda kana bulandığı bildirildi. Röntgen ve tahlillerin ardından ameliyata alınan Bieber’ın veteriner hekim İsmail Sardar Sayar ve ekibi, çeşitli büyüklüklerde 55 taş karşısında şaşkına döndü.

33 yıllık veteriner olduğunu ve ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyleyen Sayar, “15 2,5 cm ve 40 nohut büyüklüğünde taşı kaldırdık. Bu daha önce görülmemiş bir şey. Türkiye’de görüldü.” Tüm taşları temizledik. bir yara ve mesaneyi kapattı. Ve buna benzer işlemleri daha önce de yapmıştık ama genelde 2-3 tane ile karşılaşıyorduk. Bu taşlar hayvanın içtiği sudan ve aldığı besinlerden oluşur ve vücut bunu kendi kendine üretebilir. Pepper şimdi eski haline kavuştu.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir