"Enter"a basıp içeriğe geçin

Üniversite öğrencilerinden deniz yüzeyini temizleme projesi

Üniversite öğrencileri kendi geliştirdiği deniz yüzeyi yıkayıcı ile denizde kalan çöpleri topluyor. 50 litre atık alanına sahip tipik bir üretim aracı, saatte 86 metrekarelik bir alanı temizleyebilir.

Üniversite öğrencileri bir “deniz yüzeyi temizleme aracı” geliştirdi. Atık alanı 50 litre olan bir araç saatte 86 metrekarelik bir alanı temizleyebilir. Öğrenciler tarafından hazırlanan mobil uygulama üzerinden araç kontrolü sağlanabilmektedir. Geliştirdikleri araçla ilgili ortak açıklama yapan Doğuş Üniversitesi öğrencileri Mert Emir, Oğuzan Arun ve Serkan Beyt, İstanbul’da Eminönü, Haliç ve Kadıköy sahillerinin iskelelerinde araştırma ve gözlemler yaptıklarını belirtti:

86 metrekarelik bir alanı temizleyebilir.

“Bu alanlarda su ile toprak arasındaki mesafe bir metreden az. Bu alanlar projemizin kullanılması ve amacına ulaşması gereken yerlerdir. Projemiz bu tür alanlarda belediyeye büyük tasarruf sağlayacaktır. Ayrıca, elektriklidir, çevreye zarar vermez.Aracımız sadece denizde değil, göl, gölet, baraj, kanal, havuz ve özel mülkiyet alanlarında da kullanılabilir. piyasada ticari bir ürüne dönüşmesini olumlu bir ürün haline getiriyor ve tercih ediliyor.Aracımız 50kg yük taşıyabilmekte ve 86 metrekarelik bir alanı temizleyebilmektedir.Saat 0,5 m/s hızındadır.Atık alanı temizdir. 50 litre. Örneğin 100 adet 0,5 litre pet şiş alır. Bir görevli tarafından rahatlıkla kullanılabilir.”

Piyasadaki araçlara göre daha küçük boyutları ve fonksiyonelliği ile projelerinin ön plana çıktığını belirten ekip üyeleri, “Hareketliliği yüksek, iki kişinin rahatlıkla taşıyabileceği bir araç, dolayısıyla lojistik maliyetleri de düşüyor. Olabildiğince düşük aşağıdaki gibidir.Tekne ve taşıyıcı tarafımızca yazılım destekli Bilgisayar ve bilgisayar ortamında analiz desteği ile tasarlanmıştır.Tekne gövdesi özelliği ile rahat manevra yapacak ve çöplere doğru yönünü hızlandıracaktır. dar alanlar.Yazılım tarafında bir mobil uygulama kuruyoruz ve uygulama üzerinden arabamızın motorunun hızını kontrol ediyoruz.Bunu yapmamızın sebebi ise uzaktan kumanda maliyetini düşürmek, ESC’nin yanı sıra uzaktan kumandanın kontrolünü sağlamaktı. tüm telefonlar.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir