"Enter"a basıp içeriğe geçin

Üniversite öğrencileri cheesecake ile karşılandı

Adıyaman Belediyesi, üniversite öğrencilerine çiğ köfte seçkisi ile konser verdi.

Adıyaman’ın değerlerini dünyaya tanıtmak için önemli etkinliklere imza atan Adıyaman Belediyesi, bu kez Adıyaman’a üniversite eğitimi için gelen genç misafirleri onuruna bir konser vererek dünyanın en ünlü lezzetlerinden birini sundu. şehir, Jekove.

Adıyaman Üniversitesi (ADYU) Gençlik Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe binlerce üniversite öğrencisi katıldı ve gece boyu eğlendi. AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Üniversite Başkanı Prof. Dr. Dr. Toplantıya Mehmet Turgut, AKP bölge başkanı Mehmet Dağtkin, AKP merkez ilçe başkanı Mustafa Kayış ve çok sayıda kişi katıldı. Etkinlikte Adıyamanlı yerel sanatçılar birbirinden güzel türküler ve türküler seslendirdi.

Etkinlikte bilgi veren Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, “Üniversitemizde her yıl düzenlediğimiz bir kültür etkinliğidir. Buradaki amacımız Adıyaman kültürünü, özellikle Çiğköfte kültürünü tanıtmaktır. Burada Çiğköfte lezzet ve sağlık açısından vazgeçilmezdir. Öğrencilerimize bu kültürü tanıtmak, kültür sanatımızı 20 bin öğrenciye tanıtmak için bu etkinliği düzenliyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, “Adıyaman Üniversitesi’nin bu yıl 20.800’den fazla öğrencisi var. Bunların arasında 53 ülkeden 500’ün üzerinde uluslararası misafir öğrencimiz var. 3 yıldır belediye başkanımızın desteğiyle düzenlediğimiz bir etkinlik. küçük kardeşlerimiz için parti.Biliyorsunuz Çiğköfte’nin hem patenti hem coğrafi işareti Adıyaman’a ait.Artık tüm dünyanın gördüğü bir yemek.Bu yıl gençlerimizi Çiğköfte ile üniversitemizde ağırlamak istedik ve eğlenceli bir etkinlik düzenliyoruz. Adıyaman Belediyesi’ne emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir