"Enter"a basıp içeriğe geçin

Uluslar Ligi yarı finali açıklanıyor

2022-2023 UEFA Uluslar Ligi sezonu grup maçları tamamlanırken yarı finalistler de belli oldu. Uluslar Ligi’nde gruplarını lider bitiren Hırvatistan, İtalya, Hollanda ve İspanya turnuvanın yarı finalinde mücadele edecek.

Haziran ayında başlayan ve son maçları 25-27 Eylül tarihleri ​​arasında oynanan UEFA Uluslar Ligi grup maçları sona erdi. İlk bitiren takımlar bir sonraki Uluslar Ligi’nde yarışmaya hak kazanırken, Birinci Lig’in dört grup galibi turnuvanın yarı finallerinde yer alacak. Finaller 14-18 Haziran 2023’te yapılacak. Milli Futbol Takımımız C Ligi’nde A Grubu’nda mücadele ederken, 6 maçta topladığı 13 puanla tekrar B Ligi’ne yükseldi. Son dünya şampiyonu Fransa ve İngiltere, aldıkları kötü sonuçlarla dikkat çekti.

Hırvatlar finale çıkıyor

Uluslar Ligi A A Grubu’nda kötü başlayan, 13 puan toplayan ve lider bitiren turnuvanın son 4 maçını Hırvatistan kazandı. Son dünya şampiyonu Fransa’yı iki maçta yenen Danimarka, futbolun dikkatini çekti ve 12 puanla ikinci oldu. Fransızlar 5 puanda kalırken, B Ligi’ne düşen ülke 4 puanla Avusturya oldu.

Macaristan’ı deviren İtalya farkı kapattı

Uluslar Ligi’nde güçlü rakipleri karşısında aldığı sonuçlarla öne çıkan Macaristan, geçtiğimiz haftaya lider olarak girdi ve 10 puanla ikinci oldu. Macarları deplasmanda 2-0 yenen İtalya, 11 puanla finale kalmayı başardı. Almanya 7 puanla grupta üçüncü sırada yer alırken, İngiltere 6 maçta sadece 3 puan alabildi. İngilizler ikinci lige düştü ve son sırada yer aldı.

İspanya’ya bilet aldım

Turnuvanın ilk şampiyonu Portekiz, geçtiğimiz hafta lider olarak giren grupta son şansını İspanya’ya kaptırdı. Portekiz’i deplasmanda 1-0 yenen İspanyollar yarı finale adını yazdırdı. İkinci grupta ikinci lige düşen takım ise 6 maçta 4 puan toplayan Çek Cumhuriyeti oldu.

Hollanda lideri yenilmez

Uluslar Ligi D Grubu’nda 6 maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlik ile 16 puanla finale kalma hakkını elde eden Hollanda, bu başarısını 4 yıl sonra tekrarladı. Belçika 10 puanla ve Polonya 7 puanla bu grupta kalırken, Galler bir puanla B Ligi’ne düştü.

Üst ligde isimleri yazılan takımlar da belli oldu.

Uluslar Ligi B A Grubu’nda İskoçya 13 puanla lider olacak ve bir sonraki turnuvada A Ligi’nde mücadele edecek. B Grubu’nda İsrail, İzlanda ve Arnavutluk, Rusya’nın FIFA tarafından yasaklanması nedeniyle 4’er maç oynadı. İsrail 8 puanla üst lige damgasını vurdu, Bosna-Hersek ise C Grubu’nda 11 puanla öne geçti. İkinci ligin dördüncü grubunda ise liderlik son maça geçti. Deplasmanda Norveç’i 2-0 yenen Sırbistan, rakibini geride bırakarak üst lige çıkma başarısını gösterdi. İsveç 4 puanla C Ligi’ne düşen takım oldu.

A milli takımının katıldığı Uluslar Ligi C’nin ilk grubunda Al Hilal yıldızları 13 puan toplayarak B Ligi’ne yükseldi. Diğer gruplarda ise birinci lige çıkan takımlar Yunanistan, Kazakistan ve Gürcistan oldu. D Ligi’nde Letonya ve Estonya grupları lider tamamlayarak üst lige damgasını vurdu.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir