"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ülker karbon salınımını artırmadan büyüyor

Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, 2021 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı Karbon salınımında artış olmadan büyüme Ülker, 2014 yılından bu yana geçen yıl hayata geçirdiği enerji verimliliği projeleriyle 7,5 milyon TL, araştırma ve geliştirme projeleriyle ise 35,8 milyon TL tasarruf sağladı. Ülker ayrıca 2021 yılında plastik kullanımını 268 ton, kağıt kullanımını 1.194 ton azaltmayı başardı.

Sürdürülebilirlik çalışmalarını “sıfır şirket” modeliyle sürdüren Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, ekonomik, sosyal ve çevresel faaliyetlerini her yıl kamuoyuyla paylaşarak yedinci kez sürdürülebilirlik raporunu yayınladı.

Ülker’in sürdürülebilirlik yolculuğunda başarılı bir yılı geride bıraktıklarını vurgulayan Ülker CEO’su Mette Bojorjan sözlerine şöyle devam etti: üretim kalitesi Bu çalışmalarımızı net bir strateji etrafında izlenebilir ve gözden geçirilebilir hale getirmek için Birleşmiş Milletler’in 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne dayandırıyoruz.Bilindiği gibi sürdürülebilirlik stratejimiz doğrultusunda, Ülker’in 80. yıl dönümü olan 2024’te Çevre, Değer Zinciri, İnovasyon, Sosyal Sorumluluk, İnsan ve Liderlik başlıkları altında ilerlememizi yıllık sürdürülebilirlik raporlarımızda kamuoyu ile paylaşıyoruz 2014 yılından bu yana karbon salımında herhangi bir artış olmadan büyüyoruz. yerel tedarikçilerden maksimum düzeyde hammadde, malzeme ve hizmet satın almak Yerel kalkınmayı destekliyor ve lojistikle ilgili karbon emisyonlarını azaltıyoruz.Sürdürülebilirlik projelerimizi tanımlarken su verimliliği hazırlıyor, gıda israfını önlüyoruz. m ve sürdürülebilir hammadde tedariği ana önceliklerimiz arasında yer alıyor.”

Her yıl birim üretim başına su ve enerji tüketimini kademeli olarak azaltmak hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Buyurgan, 2025 yılına kadar Ülker’de kullanılan tüm plastikleri geri dönüştürülebilir, yeniden kullanılabilir veya kompostlanabilir hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Boyorgan sözlerine şöyle devam etti: “2024 yılı için belirlediğimiz üretim birimi başına yüzde 30 su azaltımı hedefimize 2018 yılında ulaştık. 2021 yılında ise üretim birimi başına su azaltım oranı hedefimizin üzerine çıkarak yüzde 38,4’e ulaştı. Son beş yılda 400.000 metreküpten az su kullanarak 1.8 milyonluk bir şehrin günlük su ihtiyacına eşdeğer tasarruf sağladık 2021 yılında yaklaşık 2,6 milyon TL enerji verimliliği yatırımı yaptık. Elektrik enerjisi tüketimimizin yüzde 37,5’i yenilenebilir kaynaklardan.Atıklarımızın yüzde 93,5’ini geri dönüştürdük.Hammaddenin yüzde 99’unu bitmiş ürüne dönüştürme oranına ulaştık.Araştırma ve çalışmalarla 35,8 milyon TL tasarruf sağladık. Hedeflerimiz doğrultusunda 2021 yılında ambalaj ambalajında ​​plastik kullanımını 268 ton, kağıt kullanımını 1.194 ton azalttık.”

Yenilenebilir enerji sağlanarak 26.000 ton karbon salınımı engellendi

Ülker’in karbon salınımını azaltmak için çalıştıklarını kaydeden Boyorjan, “I-REC sertifikalı rüzgar santralinden aldığımız I-REC yenilenebilir enerji sertifikası ile 26.321 ton karbon salınımını engelledik. 2021 için yüzde 18 karbon salınımı. Aynı zamanda gerçekleştirdiğimiz enerji verimliliği projeleri kapsamında 11.921 megavat enerji tasarrufu ve 7,5 milyon TL’ye ulaştık.

Bahri-Dağıdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle geliştirilen yerli ve milli bir buğday olan Aliağa Bisküvi Buğday projesinde tohum yayma çalışmalarının devam ettiğini de belirten Buyurgan, “2021 yılında 10 ilde ektiğimiz tohumların hasadını başarıyla tamamladık. Bisküvi buğdayından yeni çeşitler elde etmek için Bahri Değdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile birlikte bisküvi buğdayı geliştirme programında da çalışmalar devam ediyor.”

Ulusal ve uluslararası ödüller Ülker’i tanıtıyor

Ülker’in sürdürülebilirlik çalışmalarının ulusal ve uluslararası platformlarda halen takdir edildiğini hatırlatan Boyergan, “2015 yılından bu yana İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alıyoruz. Ülker, “Şirket Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi – Sürdürülebilirlik Yıllığı” listesinde yer aldı. Küresel şirketlerin sürdürülebilirlik performansını üst üste ikinci kez ölçen Uluslararası derecelendirme kuruluşu S&P Global tarafından hazırlanan 61 sektörden 7 bin 554 şirketin sürdürülebilirlik performansının incelendiği listede, Türkiye’deki tek Türk şirketi olduk. 2021’de olduğu gibi 2022’de de “Gıda Ürünleri” kategorisine girdik. Ayrıca, dünyanın dört bir yanından şirketlerin sürdürülebilirlik performansını değerlendiren S&P Global ESG Index 2021’e dahil olan tek Türk gıda şirketi olduk. Endekste yer alan Türkiye ve farklı sektörlerden 37 şirket arasında ilk üçe girme Kendi alanında dünyanın en popüler platformları arasında yer alan Sürdürülebilirlik Öncüleri Ödülleri’nde 2022’de finalist olmayı başaran tek Türk şirketi olarak Türkiye’yi temsil ettik. Aynı anda 5 kategoride. Su yönetimi modelimiz, Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde Su Yönetimi kategorisinde ödüle layık görüldü. “

Ülker’in 2021 sürdürülebilirlik çalışmaları rakamlarla şöyle: “Ülker 2014’ten bu yana karbon salınımını artırmadan büyüyor. 268 ton plastik, 1194 ton kağıt tasarrufu. 36.2 milyon 35,8 araştırma geliştirme bütçesi ile hayata geçirilen 1.511 projeden 466’sı Yapılan iyileştirmelerle 11.921 MWh enerji ve 7.5 milyon TL finansal tasarruf sağlandı. Enerji verimliliği projeleri kapsamında birim üretim başına su azaltım oranı yüzde 38,4 oldu. Son beş yılda 398 bin 715 metreküp su Yıllardır daha az su kullanarak, 1.8 milyonluk bir şehrin günlük su ihtiyacına eşdeğer tasarruf sağlandı.Güzel Ülker Ormanı’ndaki fidan sayısı 90.500’e ulaştı.Geçen yıl çıkan yangınlar nedeniyle 50.000 fidan bağışlandı. Ülker’in Facebook ve Instagram hesaplarında 59,6 milyon, YouTube’da 14 milyonu farkındalık yaratmak amacıyla “Ülker’in Güzel Vatanı – Doğa Bizim” başlığı altında yayınladığı video içeriği ile 5 milyon izlenmeye ulaştı. “

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir