"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ukraynalıların yüzde 83’ü NATO’ya katılmak istiyor

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yapılan bir ankete göre Ukraynalıların yüzde 83’ü NATO’ya katılmak istiyor. NATO üyeliğini destekleyenlerin yüzdesi, Ukrayna’da yapılan bir ankette şimdiye kadar kaydedilen en yüksek oran.

Ukrayna’da NATO üyeliğini destekleyenlerin oranı rekor seviyeye ulaştı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky’nin Cuma günü Ukrayna’nın NATO üyeliği için açık bir başvuruda bulunduğunu açıklamasının ardından, değerlendirme grubu 1-2 Ekim’de başkent Kiev’de 2.000 katılımcıyla NATO üyeliği hakkında bir anket gerçekleştirdi. Ankete katılanların %83’ü NATO’ya katılmak isterken, %4’ü NATO’ya katılmayı desteklemedi. Katılımcıların %9’u kararsız kalmıştır. Derecelendirme grubu, NATO üyeliğini destekleyenlerin yüzdesinin Ukrayna’da şimdiye kadar yapılan bir ankette kaydedilen en yüksek oran olduğunu belirtti.

Geçen yıl Kasım ayında yapılan benzer bir ankette, ankete katılanların yalnızca yüzde 55’i NATO’ya katılmak istediklerini söyledi. Bu orandaki artış, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana kamuoyunun NATO hakkındaki görüşünün ne kadar keskin değiştiğini ortaya koydu.

Son anket ayrıca NATO üyeliğine verilen desteğin geçen Haziran’dan bu yana yüzde 7 arttığını gösterdi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir