"Enter"a basıp içeriğe geçin

Türkiye’deki Metaverse paydaşları Meta Innovation toplantısında bir araya geldi

Meta ve xtopia iş birliğiyle hayata geçirilen Meta İnovasyon toplantısı, iş dünyasının önde gelen isimleri, politika yapıcılar, içerik üreticileri ve medyanın katılımıyla gerçekleştirildi.

Meta ve xtopia işbirliğiyle gerçekleştirilen Meta İnovasyon toplantısı Türkiye’de ilk kez gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği içinde gerçekleştirilen bu etkinlik, metaevrenin Türkiye’deki geleceği, sunduğu olanaklar ve gelecekte kilit sektörlere etkisi hakkında çeşitli seminerlere ev sahipliği yaptı.

Etkinlikte paylaşılan verilere göre, metaverse başarılı bir şekilde geliştirilirse, 2035 yılına kadar Türkiye ekonomisine 37,5 milyar dolarlık katkı sağlayacak. Paylaşılan diğer bilgilere göre, yaygın olarak kullanılan bir metaverse oluşturmak için bilgi ve iletişim teknolojilerine önemli bir yatırım yapılması gerekiyor. bu büyük bir fark yaratabilir. Etkinlikte ayrıca Türkiye’deki şirketlerin dijital becerilerinin daha da geliştirilebileceği, politika yapıcıların ve düzenleyicilerin rekabetçi bir ekosistem geliştirmede önemli bir rol oynayabileceği vurgulandı. Türkiye’deki metaverse fırsatlarından faydalanması muhtemel ana sektörler perakende, e-ticaret, eğitim, kültür, turizm, oyun ve e-sporlardır.

“Metaverse için daha büyük ve heyecan verici kullanımlar göreceğiz.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan açılış konuşmasında, “Teknoloji hızla değişiyor ve insan yaşamındaki etkilerini görüyoruz. İnternet bu değişimi hızlandırırken, metaverse de son nokta. Ama bu değişim bununla da kalmayacak.2035 ve sonrasında Metaverse’in daha da heyecan verici kullanımlarını göreceğimiz sınır.Metaverse sosyalleşmeden ticarete, eğitimden sanata pek çok alanda sonsuz olanaklar sunacak. Dijital Ofisimizin öncülüğünde bu konularda çalışmalarımıza devam ediyoruz.Bu fırsatlar yeni iş yaratma ve mevcut işlerde değişiklik imkanı sağlayacak Oyun, e-ticaret, bankacılık ve perakende başta olmak üzere tüm sektörleri kapsayacak.Bu noktada, Metaverse’in birlikte geliştirilmesi ve sorumlu bir şekilde inşa edilmesi gerektiğinin altını çizmeliyim. Eminim ki; Yansıtıcı ekonomi gelecekte Türkiye’nin itici güçlerinden biri olacaktır. Ülkemiz ayrıca dijital oyun endüstrisi uzmanlığını, eğitimli insan kaynağını ve metaverse teknolojileri alanında kararlılık ve dijital oyunlar alanında elde ettiği başarı ve ivmeyi sergilemektedir. tüm paydaşlarla işbirliği içinde metaverse teknolojileri alanında.”

“Sadece teknoloji tüketicisi değil, aynı zamanda üretici olmayı hedefliyoruz”

Türkiye’nin Gelecek Vizyon Komitesi ile ilgili görüşlerini paylaşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kasir, “Teknolojik gelişmeler insanın sınırlarını aşma arayışıyla ortaya çıkıyor ve metaverse bunun bir yansıması. Değişimin içinde olmak uyum gerektiriyor, ama aynı zamanda hayatı daha fazla mutluluk ve coşku yaşamak için bir fırsat sağlar.Türkiye’de son zamanlarda bu alanda temel bir politika izliyoruz;Sadece teknoloji tüketicisi olmayı değil, aynı zamanda üretken olmayı da hedefliyoruz.Genç nüfusa baktığımızda,Türkiye bu yeni alanlar için çok büyük bir pazar ama olma potansiyeli var Bu sektörün önemli bir üreticisi haline geliyor, “Bunun Türkiye ekonomisi için önemli sonuçları olabilir” dedi.

“Metaverse 10 yılda 1 milyar kişiye ulaşacak”

Etkinliğin açılış konuşmasında Meta Türkiye Ülke Direktörü Elke Toptaş, metaverse’in 10 yıl içinde 1 milyar kişiye ulaşacağını belirterek, “Türkiye, büyük ve genç nüfusuyla büyüyen ve gelişen bir pazar. Veriler gösteriyor ki yüzde 77 Türkiye’deki küçük işletmelerin sayısı Facebook, 2021’de işini kurmak için Facebook’u kullanıyor. Dünya çapında 210 milyondan fazla kişi Türkiye’deki bir şirketle Facebook üzerinden bağlantı kuruyor. Bugün, derinlemesine tartışabileceğimiz bir alan yarattığımız için çok mutluyuz. Yeni iş alanları ve fırsatlar yaratma imkanı sağlayacak metaverse kavramı Ülkemiz için eylem Önümüzdeki 10 yılda küresel olarak 3 trilyon doları, Ortada ise 360 ​​milyar doları aşabilecek bir potansiyelden bahsediyoruz. Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye. Meta olarak Türkiye’nin bu alanda metaverse’leri hızla benimsemesi ve verimliliği için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

xtopia’nın kurucusu Lalin Akalan, “Metaverse bir anda gündem olmaya başladı. İlk kez gerçek zamanlı ve toplu olarak küresel bir ürün geliştirme sürecindeyiz. Metaverse bir ekosistemin eseridir. Bu belki de bir ekosistemin eseridir. Yeni kamusal alan olarak tanımlayabileceğimiz metaverse, insanların buluştuğu, etkileşimin merkezi, kollektif ekonominin bir unsuru, ortak bir dünyanın arabulucusu, Bu dünyayı sürdürülebilir ve erişilebilir kılmak için, özellikle üretken sektörlere odaklanarak beceri geliştirme ve eğitim programları, fonlar ve araştırma ve geliştirme fırsatları yaratmamız gerektiğine inanıyorum.”

Program kapsamında düzenlenecek ikinci etkinlik olan Kadim Gelecek Sergisi, xtopia, Meta ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle 14 Ekim Cuma günü Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleştirilecek. Gösteri haritaları, ışık performansı ve müzenin dışını kaplayacak bir şiir yerleştirmesi, prodüksiyon ekosisteminden misafirlere özel etkinlikte öne çıkan eserler arasında.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir