"Enter"a basıp içeriğe geçin

“Türkiye ekonomisine en büyük faydayı sağlayan 30 şirketten biriyiz”

Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Onyol, Yurtiçi Kargo’nun yaptığı yatırımlar ve nitelikli iş gücü sayesinde bu yıl Türkiye ekonomisine en fazla fayda sağlayan 30 şirketten biri olduğunu açıkladı.

Türkiye İtibar Akademisi tarafından hazırlanan Türkiye Ekonomisi Fayda Endeksi araştırmasının sonuçlarına göre Yurtiçi Kargo, Türkiye ekonomisine en fazla fayda sağlayan 30 firma arasında gösterildi. Açıklamada, Yurtiçi Kargo’nun 30 elmaslık listede ekonomiye en büyük katkıyı yapan tek kargo şirketi olduğu belirtildi.

“Son üç yılda 5 milyar TL’den fazla yatırım yaptık”

Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önül, denizcilik şirketlerinin ekonomi için öneminin özellikle pandemi patlak vermeden önce fark edilemediğini belirterek, “Hastalığın getirdiği koşullar hem toplumu hem de müşterilerimizi bilinçlendirdi. Güçlü, dinamik ve teknolojik nakliye şirketleri ile çalışmanın ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmaktadır.

Son üç yılda 5 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını kaydeden Onyol, “Firmamızın ekonomiye kazandırdığı adımlar sadece yatırımlarından kaynaklanmıyor; Yurtiçi Kargo, şirketlerin ticaret hacimlerini artırmalarını sağlıyor. , Yurtiçi Kargo işini büyüten firmadır. Ticari işletmeler ve ticari işletme müşterilerinin hedef kitleleri ister e-ticaret ister çeşitli satış teknolojileri ile olsun. Örneğin Kars’ta bir peynir üreticisinin İzmir’deki müşterilerine satış yapabilmesini sağlıyoruz.”

Önyol sözlerine şöyle devam etti: “Bugün şirketimiz Türkiye’de en fazla iş imkanı sağlayan ilk 20 şirket arasına girdi ve bugün bu alanda çalışan 20 binin üzerinde çalışanımız var. Ancak 1200’den fazla çalışanımız var. ülkemizin her yerinde birimlerimiz Başarımızın ardındaki tek faktör kişi veya birim sayısı değil.Aslında ileri teknolojiyi kullanan büyük bir işletme şirketiyiz.Özellikle teknolojiye ve nitelikli iş gücüne yatırım yapıyoruz.”

“Başarımızın arkasındaki en büyük etken nitelikli insan gücümüz ve teknolojimizdir”

Şirketlerinin sadece bu alanda çalışanlardan oluşan bir şirket olmadığına işaret eden Fatih Onyul, “Arkadaşlarımızın bu alanda yaptığı çalışmaların arkasında büyük bir teknik güç var. Bizde de bu teknolojiyi gösteren nitelikli iş gücüne sahibiz. Firmamız Türkiye’de ilk dijital haritalama sistemlerini uygulayan, dijital şarj sürücüleri üreten ve hatta birçok Avrupa ülkesine kendi alanında teknoloji ihraç edebilen bir firmadır.”

Genel Müdür Fatih Önyol, şirket çalışanları arasında sanayi, makine, mekatronik, yazılım gibi çeşitli alanlarda deneyim sahibi mühendisler bulunduğunu belirterek, “Başarımızın arkasındaki en büyük etken, nitelikli insan gücümüz ve teknolojimizdir.”

Genel Müdür Önyol, Türkiye’de teknoloji ve nakliye operasyonlarını KOPS adı altında birleştiren ilk şirket olduklarını belirterek, hem yazılım hem de fiziki teknolojiye yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Geçen yıl Türkiye’nin saatlik işlem kapasiteli en büyük otomatik transfer merkezini kurduklarını hatırlatan Onyol, “Haramidere Otomatik Transfer Merkezi’nin devreye alınmasının ardından 4 transfer merkezimizde daha otomasyon sistemlerini devreye aldık ve bu yatırıma devam edeceğiz. Özel otomasyon merkezlerinde bizde mallar IoT sistemleri kullanılarak bir tırdan diğerine ayrıştırılır.Örneğin Haramidere Transfer Merkezimizde gittikleri bölge, şehir ve şubeye göre saatte 30 bin yük kolisi ayrılmaktadır. neredeyse hiçbir insan müdahalesi olmadan.Mallar ayrılır ve dakikalar içinde kamyondan kamyona yüklenir.

Açıklaması kolay ama uygulaması zor olan bu projeleri öz sermayeleri ve nitelikli iş gücü sayesinde çok kısa sürede hayata geçirdiklerini ifade eden Fatih Onyul, “5 yılda gerçekleştirilebilecek projeleri tamamladık. ., 1 yıl gibi kısa bir sürede. “.

Genç yeteneklere ve mühendislere kapımız her zaman açık.

Fatih Onyol, açıklamasının sonunda, kendine güvenen, gemicilik programlarıyla ilgilenen ve bu alanda başarılı projeler geliştirebileceğine inanan her mühendise kapılarını her zaman açık tuttuklarını belirterek, “İnanıyoruz ki, bu gelişme, nitelikli iş gücüne yatırım yapmakla geliyor ve yatırımlarımızı da bu odak çerçevesinde gerçekleştiriyoruz.Bu nedenle kapımızı her zaman nitelikli iş gücüne açık tutuyoruz.IoT teknolojilerine ve yazılımlarına yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir