"Enter"a basıp içeriğe geçin

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Şentop, Macaristan Meclis Başkanı Kofer ile görüştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, resmi ziyaret kapsamında geldiği Macaristan’da Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Kofer ile bir araya geldi.

Macaristan’a resmi ziyarette bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, başkent Budapeşte ile temasları kapsamında Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Kofer ile ilk görüşmesini gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Şentop, Macaristan Ulusal Meclisi konuk tutanağına imza atarken Kofer ile ortak açıklama yaptı. Owentop, görüşmede ikili ve bölgesel gelişmelerin değerlendirildiğini ve dikkatlerin Ukrayna’daki savaşa çekildiğini söyledi. Owentop, “Bölgemizde hararetli bir çatışma ve savaş durumu var. Göç ve gıda ve enerji krizi başta olmak üzere bunun yarattığı sorunlar var. Macaristan’ın uluslararası sorunlara gerçekçi yaklaşımını olumlu ve değerli buluyoruz. Macaristan’ın Türkiye’nin AB üyelik sürecindeki desteği için teşekkür ederiz.”

“Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğini destekliyoruz”

Macaristan Meclis Başkanı Kofer yaptığı açıklamada gündemdeki konuları görüştüklerini söyledi. Cofer, “Bütün dünyayı etkileyen konular. Savaş tehditleri. Bu tehditlerin hayatımıza etkilerini konuştuk. Türkiye’nin faaliyetleri Macaristan için çok önemli. Özellikle istikrar açısından. Türkiye’nin göç ve enerji alanındaki faaliyeti ve istikrarı. Sektör çok önemli. “Dünyanın her yerinde büyük bir gıda krizi görebilirdik ama Türkiye’nin yardımıyla bu kriz atlatıldı” dedi.

Cover, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne dahil edilmesi gerektiğini de belirterek, “Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğini destekliyoruz” dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir