"Enter"a basıp içeriğe geçin

Toroslar EDAŞ’tan İskenderun ve Bayas ilçelerine 27 milyon TL yatırım

Toroslar EDAŞ, Hatay’a sürekli ve sürdürülebilir enerji sağlamayı hedefleyen 27 milyon liralık “İskenderun-Payas Ring Şebeke Projesi”ni başlattı.

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. (Toroslar EDAŞ), İskenderun ve Bayas bölgelerindeki projeleri ile Hatay şebekesinin altyapısına büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor. Hatay’ın İskenderun ve Payas ilçeleri arasında yapacağı yatırımla bölgede enerji arz güvenliğini artırmayı ve alternatif ring şebeke bağlantılı hatlar kurmayı hedefleyen şirket, bölgedeki şebekeyi yenilemeyi planladı. , gelecekteki enerji talebini dikkate alarak. Payas Trafo Merkezi (TM) ile Sarıseki Dağıtım Merkezi (DM) arasındaki yüksek gerilim hattını yer altına alarak bölge sakinlerinin kaliteli, kesintisiz enerjiye ulaşmasını hedefleyen şirket, yatırımı tamamlamayı planladı. Kasım 2022’ye kadar iş.

60 bin metre yeraltı kablosu kullanılacak

Payas TM ile Sarıseki dağıtım merkezleri arasındaki yüksek gerilim havai şebeke hattını yer altı hatlarıyla yenileyecek olan Toroslar EDAŞ, inşaatla birlikte dağıtım şebekesinin olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için projeyi devreye aldı. yeni trafo merkezlerinin

Şirket, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından İskenderun ve Bayas bölgeleri arasında planlanan yol çalışmalarında havai yer altı şebekesini almayı ve bölgenin enerji ihtiyacını karşılayan trafo merkezleri ile dağıtım merkezleri arasında alternatif hatlar kurarak arzın sürekliliğini artırmayı hedefliyor. .

Proje kapsamında Payas TM ile Ancak (DM) arası 2.000 770 metre, Ancak (DM) ile İbni Sina (DM) arası 2.000 metre, İbni Sina (DM) ile İskenderun (TM) arası 1.527 metredir. ve İbni Sina (DM arasında 3.543 metrelik bir hat yapmayı planlayan Toroslar EDAŞ) ve Sarıseki (DM), havai hatları yaklaşık 10 bin 250 metre yüksek gerilim kablosu kullanarak yeraltı hattı olarak kuracak.

Bölgede yaklaşık 10.000 metrelik havai yüksek gerilim hatları ve 32 adet yüksek gerilim taşıyan direği sökecek olan şirket, havai hatları kaldırarak havai hatlarda nemden kaynaklanan kesintileri de önleyecek.

İki belirli lokasyona dağıtım merkezi kurmayı ve İskenderun 2 TEİAŞ trafo merkezinden iki yeni hat satın almayı planlayan şirket, bölgede yapılacak çalışmalarda ring şebeke alternatiflerini artıracak ve kesintileri azaltacak.

Planlı kesintileri 48 saat önceden duyurun

Şirket, elektrik dağıtım altyapı yatırımlarında saha çalışanlarının güvenliği için zorunlu elektrik kesintilerini önceden planlamaktadır. Müşterileri olumsuz etkilememek için planlanan hizmet kesintileri 48 saat önceden Toroslar EDAŞ internet sitesinde duyurulur. Diğer yandan kullanıcılar, Toroslar EDAŞ Mobil 186 uygulaması ve 186 çağrı merkezi üzerinden bu ilanlara, mevcut ve ileriye dönük planlı kesintilere ulaşabilmektedir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir