"Enter"a basıp içeriğe geçin

Topladıkları zeytinleri kurutan öğrenciler, onları satarak okullarına katkı sağlayacak.

Mersin’in Silifke ilçesinde öğrenciler kullanılmayan bir okul bahçesinden topladıkları yeşil zeytinleri ezerek salamuraya dönüştürüyor.

İlin Gülümpaşalı ilçesinde, Gülümpaşalı İlkokulu’nun bahçesinde daha önce bakımı yapılan ve “Tarımsal Üretim ve Bilim Okulu Projesi” kapsamında kullanılmayan zeytinler, Seyfettin Tatoğlu sekizinci sınıf öğrencileri tarafından tek tek kırılarak toplanıyor. salamura.

Kahvaltılık salamuradan yapılan yeşil zeytinler daha sonra Silifke Öğretmenevi Müdürlüğü’ne satılacak ve elde edilen gelirle okulların bakım, onarım ve kırtasiye ihtiyaçları karşılanacak.

Fen Mektebi kurucu müdürü Fulya Arslan yaptığı açıklamada, “Tarımsal Üretim ve Bilim Yüksekokulu olarak eski okulun kullanılmayan ve atıl bahçelerindeki zeytin ağaçlarının bakımını yaptık. Öğrencileri kullanarak ağaçlardaki zeytinleri topladık. Zeytinlerimizi ezeceğiz, sıkacağız ve havada öğrenme ortamına yerleştireceğiz, elde ettiğimiz zeytinleri satıp, elde ettiğimiz geliri okullarımızın bakım, onarım ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için kullanacağız.”

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, “Daha önce bu okulun bahçesine zeytin diktik. Bakımlarını yaptık. Şimdi hasat zamanı. İlçemizde bulunan Şeifeddin Tatoğlu Lisesi öğrencileri fen dersi için buraya geldiler. zeytinleri toplarlar, zeytinleri kırarlar.” Salamura yapmak için toplanan yeşillikler bu sayede hem zeytinleri toplamayı ve kırmayı hem de salamura yapmayı öğrenirler.Sonra tekrar üretime dönerler.Umarız başarılı olurlar. Bakanlığın tavsiyesi üzerine yapılan bu uygulamanın vatansever eğitimimizin çok iyi ve çok uygun olduğunu görüyoruz” dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir