"Enter"a basıp içeriğe geçin

TDP Genel Başkanı Sarıgül: Meclis’te ilk görüşülecek yasa EYT Yasası olmalıydı.

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Meclis’te görüşülecek ilk yasa EYT yasası olmalı” dedi.

TDP Genel Başkanı Sarıgül, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Af çağrılarında aldığı desteğin önemine vurgu yapan Sarıgül, bunun bir zorunluluk olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun af çağrısına destek verdiğini hatırlatan Sarıgül, “Halkın önüne çıkıp teklifimizi savunduk. Diğer taraflar gördü ama dile getirmedi. Sonra biraz mırıldanmaya başladılar. Kılıçdaroğlu da çıktı. “Birlikte yapalım” dedi. Bu nedenle TDP’nin af talebini destekledi. Sayın Devlet Bahçeli ve MHP af yönünde adımlar attılar ve TDP’nin af önerisini desteklediler. Bunları buluyorum. Çok değerli yorumlar “Af konusundaki tüm girişimlerden ve tartışmalardan memnunuz.”

“Meclis’te görüşülecek ilk yasa EYT Yasası olmalıydı.”

3 ay aradan sonra yasama çalışmalarına başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nun 1 Ekim özel oturumunun ardından EYT düzenlemeleri hakkında da konuşan Sarıgül, “Meclis tartışması gereken ilk yasa EYT yasasıydı. EYT’yi yıl sonunda dağıtacağız diyorlar, neden hemen değil de yıl sonunda, bu yüzden şimdi çözerlerse seçime kadar unutulacağını düşünüyorlar” dedi. :

“Yıl sonunda EYT’yi çıkaracaklar. Yıl sonunda insanların alım gücünü sabitleyecekler, yıl sonunda enflasyonu düşürecekler. Bunu da çalacaklarını düşünerek seçimlere yakın yapacaklar. Ama kurdun kışı geçirdiğini ama onu yiyen donu asla unutmadığını unutmamalılar.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir