"Enter"a basıp içeriğe geçin

Shaheen: “Avrupa ülkeleri gibi ABD’ye gelerek gazsız kalmadık.”

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Konseyi Üyesi Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya-Ukrayna savaşında denge politikası izlediğini, Türkiye’nin de Avrupa ülkeleri gibi ABD’nin gazabına gelmediğini söyledi.

AKP’nin AKP Karabük Genişletilmiş Danışma Meclisi toplantısı muhafazakar gençlik merkezi Naviz Kayalı’da yapıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Konseyi Üyesi Muhammed Ali Shaheen, İstiklal Marşı’nı görmeye ve deneyimlemeye başladıklarını söyledi. cumhurbaşkanlığı hükümetinin faydaları. Rejim ve bu siyasi istikrar Türkiye’ye bu yeni rejimle geldi. Shaheen, vatandaşlarla sürekli anketler yapıldığına dikkat çekerek, “Özellikle son günlerde vatandaşlarımızı en çok rahatsız eden ve rahatsız eden konuların başında ekonomi ve enflasyon geliyor. Tabii bu sadece ülkemize özgü bir sorun değil, zaman zaman dünya bir takım ekonomik krizler yaşıyor. Son dört yılda dünya, öncelikle Corona’nın neden olduğu bir krize tanık oldu. Tam bunu geride bıraktığımızı söylediğimizde, bu sefer bize yakın bir bölgede Ukrayna-Rus savaşı başladı. Hal böyle olunca da ekonomilere ciddi yükler getirdi. Halkımız böyle bir sıkıntı yaşarken AKP iktidarı da bir kenarda durmadı. Bu sorunları nasıl azaltabiliriz, vatandaşlarımız için bu sorunları nasıl çözebiliriz merak ediyorum.”

Ukrayna-Rusya savaşının tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de etkilediğine dikkat çeken Şahin, “Önce enerji krizine, ardından gıda krizine neden oldu. Tüm dünyada olduğu gibi bizleri de çok ciddi şekilde etkiledi. En yaygın sorunlardan biri. Doğalgaz fiyatları savaş nedeniyle 17 kat arttı. Rusya’ya ambargo uyguladıkları için doğalgaz da onlardan kesildi.

“Avrupa ülkeleri gibi Amerika’nın gazına gelerek gazdan vazgeçmedik”

Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna-Rusya savaşında denge politikası izlediğine dikkat çeken Şahin, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu kışı rahat geçirecek. Amerikan gazı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki denge politikasını takip edin.

Bu 6 kişilik masayı oluşturan partiler iktidar olursa Avrupa ile aynı sorunları yaşarız” dedi.

Rusya-Ukrayna savaşından muhalefeti de sorumlu tutan Şahin, “Bunu şimdi örnek olsun diye söylüyorum. Altılı masayı oluşturan partiler iktidar olursa Avrupa ile aynı sorunları yaşarız. Çünkü savaş bittikten sonra Kılıçdaroğlu, “Rusya’ya ambargo koyalım, NATO ile iş birliği yapalım” dedi. Hatta ‘Nükleer santrali durduralım’ dedi Akkuyu’da. O halde Rusya ile köprüler kuralım. İktidarda olsalar, yapsalar en büyük sorunumuz Avrupa Birliği ülkeleri olurdu. Şu anda karşı karşıyayız. Peki, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne dedi? Ukrayna’ya da Rusya’ya da sırtımızı dönemeyiz. “Ukrayna ve Rusya da bizim komşumuz” dedi.

Erdoğan savaştan barış çıkarmaya çalışan bir lider

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya’nın yaptığı bazı hataları Putin’e anlattığını hatırlatan Şahin, “Ukrayna’ya saldırmakla hata yaptınız, hata yaptınız” dedi. Şimdi Putin, Rusya’yı 4 bölgede referandum yapmaya mecbur etme kararını açıkladı. Hemen bir açıklama yayınladık ve bu kararı kabul etmediğimizi söyledik. Bunu söylüyoruz ama dik durma sözüne karşı tavır, açıkçası bugün dünyanın en değerli ve saygın karakteridir. Bugün hem Zelensky hem de Putin ile konuşabilecek başka bir lider var mı? sayı. Cumhurbaşkanımız, dünyanın içinden geçtiği kritik bir dönemde, savaşın içinden barışı çıkarmaya çalışan bir liderdir. Böyle bir lidere sahip olduğu için Tanrı’ya şükrediyoruz.”

“20 yılı aşkın tecrübe ile bu işlemler gerçekleştirilmektedir”

“Kriz zamanlarında ülkelerin başında güçlü liderler olmalı” diyen Şahin, “Şu anda Avrupa ülkelerinde sıkıntı var çünkü böyle bir lider yok. Eskiden Merkel vardı, siyaseti bıraktı. Başbakan Şimdi onun yerine geçen bakan bir şey anlamıyor.Dünyayı da bilmiyor.Avrupa Birliği’ndeki ülkeleri de tanımıyorlar.Sorunu çözme imkanı yok.Bir de Macron var, işi kıskanmak. Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine ve sözlerine yansıtmak.Bu zamanlarda Recep Tayyip Erdoğan hem Türkiye hem de dünya için gereklidir.Bunu onunla siyasette uzun yıllar geçirmiş bir ağabey olarak değil, bir vatandaş olarak söylüyorum. Çünkü böyle liderler kolay gelmiyor.Recep Tayyip Erdoğan 20 yılı aşkın tecrübesiyle bu eylemleri yapıyor.Dünyada onu tanımayan lider yok.En tecrübeli yedek komutan kim diye sorsam Recep Tayyip Erdoğan yapar. önce gel.”

AKP hükümetlerinin 20 yıllık iktidarları boyunca Türkiye’ye önemli hizmetler sunduğunu anlatan Şahin, “Hangi muhalefet partileri iktidara gelebilmek için 6 masa kurdu? Şöyle diyorlar: Ekonomi bitti, hazine sıfırı tüketti. Kendi lirasına yakın alım Asgari ücreti yılda yüzde 94 arttırabilir mi Sosyal yardımları 15 milyar liradan 40 milyar liraya çıkarabilir mi Vatandaşın doğalgaz faturasının yüzde 80’ini karşılayabilir mi 6 kişilik masada buluşuyor İnsanlar yemek yerler ve sonra açıklama yaparlar.6 defa yapmışlar.Ve pazar günü yedinci toplantısını yapacaklar.Bu 6’lı ittifak Allah korusun, savaş çıkarsa savaş bitinceye kadar savaş biter. bu savaşla ilgili açıklama yapıyorlar artık bir şey olmayacak Seçilecek aday arıyorlar Meral hanım ara sıra diyor bizde seçilecek aday arıyoruz Meral hanım arıyorum Karabük’ten. Size seçilecek adayı söyleyeyim mi? Recep Tayyip Erdoğan. Diğer aramalarınız boşuna” .

YİK Genel Başkan Yardımcısı Şahin’in yanı sıra AK Parti milletvekilleri Karabük, Jamhur Ünal, Niyazi Güneş, Bölge Başkanı Ati. İsmail Altınöz, UID Disiplin Kurulu Başkanı Orhan Boyorman, UID MKYK üyesi Dorson Dongle, belediye başkanları ve partililer katıldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir