"Enter"a basıp içeriğe geçin

Samsun Valiliği’nden Soykırım Açıklaması

SAMSUN (İHA) – Samsun Valiliği, 94 kişinin tutuklandığı uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen “Kök Çıkarma Operasyonu”nun detaylarını paylaştı.

Valilikten operasyona ilişkin yapılan açıklamada, “Samsun Valisi, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak, gençlerimizi zehirlemeye çalışan ‘sokak satıcıları’ ile etkin bir şekilde mücadele etmek amacıyla, güvenliğimizi sağlamaya çalışıyor. İlimizde uyuşturucu ve uyarıcı madde kaçakçılığı ve istismarı yoluyla geleceğin sağlanması ve barış ve güvenlik ortamının artırılması amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu Suçları Önleme Şube Müdürlüğü tarafından planlı bir “yerinden etme operasyonu” başlatıldı.Bu kapsamda eş zamanlı operasyon düzenlendi. Samsun merkezli 162 ekip, 6 özel harekat personeli ve 557 şahıs, 2 drone ve 5 uyuşturucu tespit köpeğinin katılımıyla 4 Ekim Salı günü 05:30’da 94 adreste başlatılan operasyonda 94 şüpheli tutuklanarak gözaltına alındı.”

7 aylık bir süre boyunca tamamlanan çalışma sonucunda gözaltında tutuldu

Kökten Çıkarma Operasyonu kapsamında yaklaşık 7 ay boyunca yürütülen çalışmalarda ve eş zamanlı yürütülen aramalarda ele geçirilen suç maddeleri şöyle:

2649.04 gram metamfetamin 573,9 gram sentetik kannabinoid 840,45 gram 601 ecstasy hapı 34966 sentetik kokain 16 kenevir kökü 12 hassas terazi 61 esrar cihazı 3 Sigara, 21 ruhsatsız tabanca, 5 pompalı tüfek, 1 boş tabanca, 83 tabanca kartuşu ve 1 pompalı tüfek kartuşu.

Vali Samson, süreci değerlendirirken Yrd. Dr. Zelviv Dağlı, gençleri zehirleyen ve geleceklerini karartan ilaçlarla mücadelenin gece gündüz kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir