"Enter"a basıp içeriğe geçin

Samson İtfaiyesi ilk sekiz ayda 4.000 olaya müdahale etti

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) itfaiye ekipleri, 2022 yılının ilk sekiz ayında 1.500’ü yangın olmak üzere toplam 4.000 olaya müdahale etti.

2022 yılının ilk sekiz ayında meydana gelen olay sayısı SBB İtfaiye Müdürlüğü tarafından açıklandı. Ocak-Ağustos ayları arasında 1500’ü yangın olmak üzere toplam 4 bin kaza meydana geldi.

SBB Başkanı Mustafa Demir, 1925 yılında Samsun’da kurulan itfaiyede 17 ilde 236 personelin kesintisiz hizmet verdiğini söyledi. Demir, “98 yıldır Samsun halkına hizmet veren itfaiye teşkilatımız, her türlü teknolojik gelişmeyi takip ederek profesyonel ekibiyle insanlara en iyi şekilde hizmet etmeye devam edecektir” dedi.

‘Tehlikeyle savaşıyoruz’

SBB İtfaiye Şefi Rıza Zengin, yangınla mücadelenin gönül işi olduğunu belirterek, “Biz mesleğimizde tehlikeyle mücadele ediyoruz. Ekiplerimiz özveriyle çalışıyor, istirahatte de olsa yangın durumunda hemen olay yerine gelebiliyor. Böyle bir ortaklığa sahip olmak bizi mutlu ediyor.Başarı da bu ekip organizasyonu ile geliyor.Yangın bölgesinde yüksek sıcaklık,kimyasal sızıntılar ve nefes almada zorluk gibi birçok tehlike ile karşı karşıya kalıyoruz.Bu riskler arasında işimizi yaparken bizi mutlu eden şeylerdir. bir canlıyı,insanı,kediyi,köpek yavrusunu kurtarmaktır.Bir canlıyı sadece yangında değil,arama kurtarmada, trafik kazalarında, depremlerde, afetlerde de kurtarmak bizim için çok önemlidir.Mülk yaşamdan bir dilimdir derler . Mülklerini en az hasarla korumak da bizim için bir zevktir.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir