"Enter"a basıp içeriğe geçin

Nohut yerken sarımsak da yiyor

Kastamonu’nun Çatalzetin ilçesinde yaşayan Muhammed Muqtiba, 3 yaşında başladığı sarımsak yemeyi 6 yıldır bırakmadı. Her gün en az 5 diş Tashkobro sarımsağı tüketen Muhammed Mugabeh’i görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Kastamonu’nun Çatalzetin ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki Mehmet Mücteba Köylü, her gün en az 5 diş Taşköprü sarımsağı tüketiyor. Üç yaşından beri leblebi gibi sarımsak yiyen Muhammed Muqtiba, okula, tatile, arkadaşlarıyla oynamaya giderken bile yanında sarımsaklı tashkobro taşıyor. Üç yaşından beri her gün sarımsak yiyen Muhammed Maktaba’yı gören, şaşkınlığını gizleyemez, 6 yıldır sarımsak yiyen Muhammed Muqaibeh, sarımsak bulamayınca ağlıyor. Ailesi, her gün sarımsak yiyen Muhammed Maktaba’nın bu alışkanlığından vazgeçemeyeceğini, ailesi ise Muhammed’in dokuz yaşına gelene kadar herhangi bir sağlık sorunu olmadığını söyledi.

“3 yaşımdan beri yiyorum”

3 yaşından beri her gün sarımsak yiyen Mohamed Library Coelho, “3 yaşımdan beri sarımsak yiyorum. Şimdi 9 yaşındayım. 6 yıldır sarımsak yiyorum. Seviyorum. Sarımsak yiyorum. Her gün sarımsak yiyorum.” Sarımsak yemediğim bir gün yok. Sarımsağı seviyorum. Bob ıspanak yiyerek güçleniyor, bu yüzden sarımsak yiyorum ve güçleniyor.”

“İlk kez sarımsak gördüğümde onu yemek istedim ve tekrar koyamadım.”

Sarımsağı görünce dayanamadığını söyleyen Muhammed, “İlk yemekten sonra yine sarımsak yemeden duramadım. Artık her gün sarımsak yiyorum. Sarımsak yedikten sonra midem bulanmadı. O da yemek yemeyi sever.” Sarımsak ama benim kadar yiyemiyor. O 4-5 diş sarımsak yerken ben günde 6-7 diş sarımsak yiyorum. okuldan bir ofis arkadaşım. Ona sarımsak yemesini tavsiye ettim. Sonra yanımda getirdiğim sarımsağı ona verdim ve yedi. Acı olduğunu düşünerek yine sarımsak yiyor.”

“Gittiğim her yere sarımsak götürüyorum”

Gittiği her yere sarımsak götürdüğünü söyleyen Muhammed Mugabeh, “Bazen babam Kastamonu’ya gidiyor. Bazen babamla gittiğimde yanıma sarımsak almayı unutuyorum. Sonra sarımsak gördüğümde babama “Satın alıyor musun” diyorum. Sarımsak mı?” Babam da bazen anlamıyor, ben de ona kızıyorum. Kırıldığım zaman beni dövüp sarımsak almıyor.”

“Diğer çocuklar ailelerinden çikolatalı şeker isterler ve oğlum benden sarımsak ister.”

Catalzetine Merkez Camii İmam Nureddin Coelho dedi ki: Çarşıdan geldiğimde beni her zaman arar ve şöyle derdi: Baba, bana sarımsak getir ve benden sarımsak iste. Diğer çocuklar anne babalarından şeker ve çikolata isterken benim oğlum hep sarımsak ister. Sarımsak yemediğimde ağladığımı ve kendimi çok rahatsız hissettiğimi gördüm. Muhammed Maktaba’nın bu yaşına kadar sarımsak yediğini gördüm ve bu noktada Muhammed’in hiç hasta olmadığını anladık. Hastalığına rağmen bu hastalıktan çok az kurtulduğunu görünce Taşköprü sarımsağının bir antibiyotik türü olduğunu düşünmeye başladım. Diğer ailelere ve çocuklarına örnek olacağını düşünüyorum. İnşallah diğer çocuklarımız Muhammed Maktaba kadar yemezler ama günde en az bir diş sarımsak yiyerek her türlü hastalıktan kurtulurlar. Sarımsak yiyelim ve kendimizi hastalıklardan koruyalım ve onlardan kurtulalım.”

“Cebinizde sarımsak olmadan yürüyemezsiniz”

Coelho, Muhammed Muktabah’ın cebinde sarımsaksız evden hiç çıkmadığını belirterek, “Muhammed Muktabah’ı evimizde sarımsaksız asla engelleyemezdik. Evde mutlaka sarımsak olur. Muhammed Muktabah, sahip olduğu sarımsağı her zaman önemser. markete gittiğinde cebine alır.Çatalzetin’e veya Kastamonu’nun başka bir şehrine gittiğimizde cebinden hiç sarımsağı çıkarmaz.Aslında onun okula giderken sarımsak taşıdığını gören öğretmeni , eşimi aradı ve Muhammed Maktaba’nın sınıfta sarımsak yediğini ve sınıfın sarımsak koktuğunu söyledi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir