"Enter"a basıp içeriğe geçin

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem: Dünyada sanayi devrimi ile başlayan bu süreç maalesef bizleri krizin eşiğine getirdi.

Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı” toplantısında Türkiye’de sağlık, tarım ve gıda konuları ele alındı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “İklim krizi küresel bir sorun, hayatımızın her alanını etkileyen bir sorun. Dünyada sanayi devrimi ile başlayan bu süreç ne yazık ki bizleri bir uçurumun kenarına itti. kriz.”

Önceki iki toplantı Karşıyaka Belediyesi ve Teppaşi Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılırken, üçüncü toplantı Bursa’da Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, akademisyenler, sektör temsilcileri, meclis üyeleri, STK’lar ve çevre konusunda duyarlı vatandaşların katıldığı komitenin önündeki salonda halka seslenerek, “İklim krizi küresel bir sorundur. ve hayatımızın her alanını etkileyen bir konu.Devrimle başlayan bu süreç.Dünyanın sanayileşmesi ne yazık ki bizi bir krizin eşiğine getirdi.Doğayla uyumlu sanayileşmeyi gerçekleştirememiş olmamız nedeniyle endüstriyel kirlilik neden oldu. ekosistemin tahribi, küresel ısınma, ekolojik dengenin bozulması ve kuraklık yavaş yavaş kendini göstermeye başladı.”

“Hibrit tohumların dayatılmasına karşı atadan gelen tohumları koruyor ve çoğaltıyoruz”

Başkan Erdem, “Bugün bizi bekleyen iklim krizi, öncelikle insan hatasının sonucudur” dedi. onun ciddiyeti. Nilüfer olarak bu konularda farkındalık yaratmak için çok özel çalışmalar yapıyoruz. Nilüfer Türkiye’deki çiftçilerimizi üremeye teşvik etmek amacıyla birçok çalışma yürütüyoruz. Pestisitsiz üretim deneyleri yapıyoruz. Ataları koruyoruz ve onları melez tohumların dayatılmasına karşı yayıyoruz. Sadece kırsaldaki değil, şehir merkezindeki vatandaşlarımızı balkonlara dikmeye teşvik etmek için her yıl ata tohumlarından üretilen on binlerce sebze ve sebzeyi üretip üretiyoruz” dedi.

“Yaşanabilir bir dünya için hem enerjide hem de tarımda sürdürülebilirlik şart”

CHP Enerji Altyapı Projeleri Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Yaşanabilir bir dünya için hem enerjide hem de tarımda sürdürülebilirlik esastır. Bunu CHP’nin sürdürülebilir politikalarıyla yapıyoruz. Bugün seçim olsa yarın. Tüm politikalarımızla, aydınlık bir gelecek için Türkiye’nin yenilenebilir enerji, tarım, gıda ve iklim krizinden kurtulmasına yardımcı olmak için dostlarımızla birlikte hazırız.

“Hükümet çevreye karşı çok duyarsız”

CHP Doğa Hakları ve Çevre Politikası Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Hükümet çevreye çok duyarlı değil. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı var. Çevre Bakanlığı ile Şehircilik Bakanlığı yan yana olamaz, bu böyledir. mantıksız bir durum inşallah bizim elimizde kalır.Tarım ve Orman Bakanlığı ayrılacağı için.Orman tek bakanlık olacak.Su İşleri ve Balıkçılık Bakanlığı olacak.Kimse bilmiyor Türkiye gerçeğini Deprem ülkesi ama deprem bekliyoruz depremden sonra kurtarma çalışması yapalım AKP’nin yapabileceği en iyi şey afet sonrası müdahale. İnşallah iktidara geldiğimizde Türkiye’deki çevre sorunlarının da çözüme kavuşacağını göreceğiz.Türkiye güçlü ve büyük bir Türkiye olma yolunda yine CHP ve CHP Genel Başkanı Kemal ile yoluna devam edecektir. On üçüncü cumhurbaşkanı olacak Kılıçdaroğlu.”

“Sadece CHP’li belediyelerimiz yaklaşık 10 milyar liraya destek veriyor”

CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı Sit Torun, “Hükümet tarıma 25 milyar lira sağlarken, sadece CHP belediyeleri 10 milyar lira destek veriyor. Enerjide belediyelerimizin her biri güneş veya güneş enerjisi üretmek için yoğun çaba sarf ediyor. diğer enerji türleri Farklı enerjiler Önümüzdeki dönemde bu çabaların ne kadar değerli olacağı anlaşılacaktır Tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ederiz Gelecekte hep birlikte güzel Türkiye’de yaşayacağız Sorunları çözecek sermayeye ve insan kaynağına sahibiz Bütün sorun bu kaynakların yerinde yanlış kullanılması ve kamu için değil, kâr için çalışması. Bir avuç insanın refahı için bu ülkenin 84 milyonu mağdur. Buna asla izin vermeyeceğiz. Yurtiçinde ve genel olarak buna asla izin vermeyeceğiz.Umarım milletin gücüne, kuracağımız güce talip oluruz Milletin sofrasıyla tüm sorunları çözmeye.Umarım birikmiş tüm sorunları birlikte çözeriz. , yaşanabilir bir Türkiye yaratacağız.”

Sözlerin ardından belediye başkanlarının oturumu başladı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir