"Enter"a basıp içeriğe geçin

Mustafa Nagati’nin destek eğitim kursunda ilk dersin zili çaldı

Kartal Belediyesi tarafından Kartallı öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatına ücretsiz destek olmak, 300 öğrenciyi üniversite ve ortaokul sınavlarına hazırlamak amacıyla kurulan Mustafa Necati Destekleyici Eğitim Kursu’nda 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk zili çalıyor.

2022’de öğrenci kontenjanı ikiye katlandı

Türkiye’nin en fazla kreşe sahip ilçe belediyesi olarak eğitimde yerel yönetimlere örnek olan Kartal Belediyesi, Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden Mustafa Necati’nin adını verdiği eğitim kursunda öğrencilerin okul yaşamına destek olmaya devam ediyor. Aydınlanma ve Cumhuriyet Dönemi Milli Eğitim Bakanı.

Geçen yıl öğrencilerle buluşan kursta 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk zili çaldı. Kursta, 20 öğretmen tarafından ücretsiz olarak 200 öğrenci üniversite sınavına, 100 öğrenci ise yeterlik sınavına hazırlanıyor. Ayrıca kursta; 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrenci payı bir önceki yıla göre ikiye katlandı.

Sınavla kursa kabul edilen yüzlerce Kartallı öğrenci, ücretsiz eğitim kursları sayesinde eğitim hayatına daha güvenle bakıyor.

“Türk Aydınlanmasından aldığımız ilhamla”

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, eğitime verdikleri öneme dikkat çekerek, “Eğitim alanında yaptığı çalışmalarla büyük hizmetlerde bulunmuş eski Milli Eğitim Bakanlarından Mustafa Necati’nin eğitime ilham kaynağı olarak adını verdik. Cumhuriyetimizin aydınlanmasıyla, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün akıl hocalığı ve inkılaplarının ilkelerini takip ederek.. Bu yılki oturumumuzun ilk ders zili çaldı.

Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar dilerim. Kartal’da anaokulu eğitimi ile başladığımız eğitim desteği, bugün lise ve üniversite okumak isteyen öğrencilerimiz için açtığımız hazırlık kursları ile devam ediyor. Kartal Belediyesi olarak hedefimiz, eğitimde eşit olmayan fırsatları, sunduğumuz kursları ve maddi imkanlardan dolayı yeterince hazırlanamayan başarılı gençlerimizi hedef ve hayalleriyle buluşturmaktır. Bu amaçla ilçemizdeki öğrencilerimize eğitim hayatları boyunca destek olmaya devam edeceğiz.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir