"Enter"a basıp içeriğe geçin

Milletvekili Kaya: Camiler İslam’ın mührüdür, dinden sorumlu olanlar toplumun rehberidir

Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Oğuzan Kaya, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlayan Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Oğuzan Kaya, camilerin bulundukları bölgeyi aydınlatan kandiller ve İslam’ın mührü olduğunu, din görevlilerinin de rehber olduğunu söyledi. topluluğun.

Temsilci Kaya, 1-7 Ekim’in Camiler ve Din Görevlileri Haftası olduğunu hatırlatarak, yüce dinimiz İslam’ın, müminler arasında sevgi, saygı, kardeşlik ve dayanışma bilincini geliştirmek için evrensel ilkeler getirdiğini ve çeşitli kurumların kurulmasını beklediğini söyledi. Bu bakımdan camiler bunların başında gelmektedir. Muhammed’in daha Medine’ye gelmeden Kuba Mescidi’ni ve geldiğinde ilk yaptığı Mescid-i Nebevî’yi inşa etmesinin delili olarak, dinimizin mescide ve ibadet edenlere verdiği önemi vurgulayarak. Medine’de çalışan ve onları teşvik eden Temsilci Kaya, cami ve mescidin dönüşümlü olduğunu, ibadet için önemli olduğunu söyledi. Ahlak, ahlâk, sevgi, saygı, hak ve hukuk anlayışının kazanıldığı ilim ve hikmet merkezleri olduğuna dikkat çekti.

Camilerden edindiği hikmet ve bilgilerle hırs, kin, haset, gıybet, iftira gibi her türlü kötü duygu ve düşünceden kurtulmayı, yasak ve günahlardan uzak durmayı öğrendiğini söyleyerek, Milletvekili Kaya. Camilerin sosyal hizmetlerde ve bulundukları bölgenin ilişkilerinde sürekliliği olan ve çevresini aydınlatan kandiller olduğuna dikkat çekti.

Temsilci Kaya, dedelerin geçmişten günümüze camilerin yapılmasına ve korunmasına, din görevlilerinin toplumumuzda örnek bir konumda tutulmasına duyarlı olduklarını söyledi. Cami, mescit, namaz, kurtuluş ve Allah’ın huzurunda günde 5 defa ezan ile ezan, mihrap, minber, minber ve minberi okul yapıp cami ve mescit açan hocaları tebrik ederim. herkes ve her kalp için. Zamanı ve mekanı güzelliklerle süsler, ilahi kelamı sevgi ve şevkle inanan kulaklara ve kalplere, yere ve göğe nakleder. Yaşayanlara sağlık ve sıhhat diler, ölenlere Yüce Allah’tan rahmet dilerim.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir