"Enter"a basıp içeriğe geçin

Mahkeme karısının zina delilini kabul etmedi

Adana’da bir kadın kocasına boşanma davası açtıktan sonra mahkemeden özel izin alarak kocasının kendisini bir dedektif gibi aldattığını ve evlenirken çocukluk aşkıyla nişanlı olduğunu öğrendi. Hâkim, otel kayıtlarını ve delillerini mahkemeye sunarak zina davası açan genç kadının belgelerini “boşanma davası açıldıktan sonra kişi istediği kişiyle kalabilir” gerekçesiyle kabul etmedi. . istiyor’. Genç kadın ve avukatı şimdi bir üst mahkemeye itiraz etmeye hazırlanıyor.

Elif Nur K. (32 yaşında) Kayseri’de gardiyan, 2013 yılında Adana’da avukatlık yapan İ.K. (35) Adana’ya yerleştiler. Bu evlilikten çiftin bir kızı dünyaya geldi. Ancak Elif Nur K. Bir çocukla Kayseri’ye götürülen genç kadın, 300 km uzaklıktaki ailesiyle 9 aylık kızıyla birlikte yerleşti. İ.K. Siyasi kariyeri için Adana’da kaldı. E.K.’nin öldürüldüğü iddia edildi. Bu süre zarfında ailesine kayıtsız kaldı ve ayda bir kez karısını ve kızını ziyaret etti.

“Sahte sosyal medya hesabından aldığım mesajla dolandırıldığımı biliyordum”

Öte yandan Elif Nur K. Evliliğini kurtarmak için onu Adana’ya taşıdı ama İ.K. eve sarhoş geldi ve onları ihmal etti. Çabaları sonuçsuz kalan genç kadın, Mart 2019’da Kayseri’ye döndüğünü ve Adana Altıncı Hanedan Mahkemesi’ne başvurarak boşanma davası açtığını söyledi. Elif Nour K., 2021 yılının Nisan ayında sosyal medyada sahte bir hesaptan aldığı bir mesajla aldatıldığını öğrendiğini, mahkemeden aldığı izinle eşinin harcamalarını ve otellerini araştırdığını söyledi. Genç kadın, eşinin kendisini çocukluk aşkı GK ile aldattığını öğrendiğini ve boşanmadan önce nişanlı olduklarını ifade etti. Elif Nur K. Kanıtları zina ile suçlayarak Adana Altıncı Hanedan Mahkemesi’ne sunan . Eşleri boşayan hakim, çocuğun velayetini anneye verdi ancak zina davasını reddetti.

“Beni aldatan kadının boşanma avukatıydı”

Elif Nur K, yaşadığı zorlu süreci anlatarak, “Aldattığımdan şüphelendim. Telefonunu ondan almadı. Sosyal medyadan gelen mesaj yıkıldı. Benimle gitmek istediğimiz otellerin isimleri. Karı yazıyordu ama giremedik O mektupta.Avukat kocam beni aldattığı GK boşanma davasıyla da ilgilendi.Kadının davasını anlar diyordum ama yargıç anlamadı. Belge ve delillere rağmen zina suçlamasını kabul edin.”

“Türk ahlakına aykırı karar”

Avukat Elif Nur K. Nazan Akja Subaşı, boşanmadan önce zina yapmanın ailenin temellerini sarstığını belirterek, “Evlilik devam ederken müvekkilimiz eşinin başkasıyla olduğunu biliyordu ve boşanma davası devam ederken ek dava açtık” dedi. Biz sadece zina nedeni ile ek dava açtık.Birden fazla otel kaydımız olduğu için otel onların aynı odada kaldığını kaydetti.Daha sonra iddiamız polis kayıtlarında kanıtlandı ama mahkeme reddetti “Herkes boşanma davası açtıktan sonra dilediği kişinin yanında kalmak ister.” denmesi Türk örf ve adetlerine, Türk ahlak yapısına aykırı bir karardır. Sadakat yükümlülüğü boşanma davasına kadar devam eder. iki taraf arasında biter.

Bu kararın hiçbir gerekçesi yoktur.

Bu kararın sonunun çok net olduğunu vurgulayan Subaşı, “Bu karardan sonra kocasını aldatmak isteyenler gidip boşanma davası açıyor ve sonra istedikleri kişiyle zina yapıyorlar. Bu da soyda karışıklığa yol açıyor. Bu kararın mantıklı bir açıklaması yok, “Hâkimler takdirlerini kullanabilirler ama kanunda açık hüküm varken kimse takdir yetkisini kullanamaz” dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir