"Enter"a basıp içeriğe geçin

Luhansk, Kherson ve Zaporozhye’de sözde referandumlarda oy sayımı tamamlandı

Rusya’nın Ukrayna toprakları Luhansk, Kherson ve Zaporizhia’da düzenlediği sözde referandumlarda oy verme işlemi tamamlanırken, söz konusu bölgelerdeki halk Rusya’nın katılımına destek verdi.

Rusya’nın Ukrayna’nın 4 bölgesinde Rusya’ya katılması için düzenlediği sözde referandumlarda Luhansk, Kherson ve Zaporizhia’da oyların sayımı sona erdi. Yaklaşık 4 milyon kişinin oy kullandığı referandumlarda Donetsk’te yüzde 86,89, Luhansk’ta yüzde 83,61, Zaporizhia’da yüzde 90 ve Kherson’da yüzde 76,86. Ukrayna’daki savaş nedeniyle Rusya’ya sığınan bölge sakinleri için Rusya’nın birçok şehrine 200’den fazla sandık konuldu.

Oyların yüzde 100’ünün sayıldığı Luhansk bölgesinde halkın yüzde 98,42’si, Kherson’da yüzde 87,05’i ve Kherson’da yüzde 93,11’i oylandı. Zaporizhia Rusya’ya katılmak için “evet” dedi.

Donetsk’te oy sayımı devam ediyor

Donbass bölgesinin 3 bölgesinde doğrulanmayan sonuçlara göre, Rusya’ya katılma kararı alınırken Donetsk bölgesinde oyların yüzde 56,85’i tamamlandı. Donetsk’te sayılan oylarda, şu ana kadar Rusya’ya katılıma halkın yüzde 94,75’inin “evet” dediği bildirildi. Diğer üç bölgede olduğu gibi Donetsk’te de aynı sonuç bekleniyor.

“Vatan Rusya’ya hoş geldiniz”

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Referandum bitti. Sonuçlar belli. “Rusya’ya, anavatanınıza hoş geldiniz” dedi.

Luhansk lideri Leonid Pasnik, seçim komisyonunun seçimlerin tamamlandığını açıklamasının ardından yaptığı açıklamada, “Luhansk’ın Rusya’ya döneceği artık açık” dedi.

Birçok ülke ve uluslararası kuruluş referandum sonuçlarını tanımayacak.

Birleşmiş Milletler referandumların ardından bölgeye gözlemci göndermeyeceğini açıklarken, Avrupa Birliği, NATO, ABD, Fransa, İsrail ve Arnavutluk gibi birçok ülke sözde sonuçları tanımayacağını açıkladı. referandumlar.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir