"Enter"a basıp içeriğe geçin

Kütahya, Türkiye’deki en yeni hayvan barınağı

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Hayvanları Koruma Günü’nde kapasitesi artırılarak güçlendirilen sokak hayvanları bakım evinin açılışını yaptı. Başkan Işık, “Türkiye’nin en modern ve donanımlı tesislerini Kütahya’ya getirmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

Sokak hayvanlarını tedaviden beslenmeye, ameliyattan sağlıklı barınak sağlamaya kadar koruyan Kütahya Belediyesi, sokak hayvanlarının bakımevinin kapasitesini artırarak 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde faaliyete geçirdi. Sokak hayvanları bakım evi için ek tesisin açılışı Özel Hava Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Ishik’in dünyası birlikte yaptı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü kutlu olsun. Kütahya belediyesi olarak göreve geldiği günden bu yana sokak hayvanlarımıza ciddi yatırımlar yaptık. 600 kapasiteli bu tesisin kapasitesini iki katına çıkardık. Bu tesisi kazandırdık. Türkiye’de örneği olmayan yerden ısıtma ile şehrimize. 3 yılda 350 ton kuru mama, yılda 100 tondan fazla, şehrimizin her yerindeki hayvanlarımıza dağıttık. Büyütmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. şehrimizde hayvansever dostlarımız ve ilgili STK’lar ile bu tesis Sokak Hayvanlarını Koruma Birliği adında bir birlik oluşturulmuş ve tüzüğü yayınlanmıştır.Bu birlik sayesinde sokak hayvanlarımıza yönelik tedavi ve bakım hizmetleri yerinde yürütülecektir. ilimizin tüm bölge ve kasabalarında.

“Türkiye’nin en modern ve donanımlı tesisi”

Her canın çok değerli olduğunu kaydeden Başkan Prof. Dr. Alim Işık, “Bu tesis Eskişehir Yolu üzerinde 55 bin metrekare alan üzerine kuruldu. 6 veteriner teknisyeni, 5 veteriner hekim ve 50’ye yakın meslektaşımız diğer yardımcı personelle birlikte burada çalışıyor. daha önce burada hayvanlar yapmış olduğumuz yatırımlarla bu tesisteki modern ünite ile kapasitemiz binin üzerine çıkmış ve bölgenin en büyük barınağı haline gelmiştir.Soba ve elektrikli ön ısıtmalı bölümleri ısıtıcılar tamamen yerden ısıtma sistemine dönüştürülmüş olup yavrular için 60 bin metrekare, köpekler için bin metrekare, 40 metrekare tam donanımlı ortopedik ameliyathane, toplam alana sahip bir depodan oluşmaktadır. 5 ayrı bölümden oluşan 350 metrekare Bu yatırımların böyle bir günde hizmete girmesini şehrimiz için büyük bir kazanç olarak görüyoruz. Sığınağımıza görüntüleme ünitesi ve ultrason makinesi temin ettik. 5 Nisan 2019 ile 30 Eylül 2022 tarihleri ​​arasında bu sığınakta gerçekleştirilen diğer faaliyetler. Bu tarihler arasında 6.644 sterilizasyon işlemi gerçekleştirildi. 2000 500 evlat edinme vakası ve 5 bine yakın hayvan doğal ortamlarına bırakıldı. Emeği geçen tüm meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim. Türkiye’nin en modern ve donanımlı tesislerini Kütahya’ya getirmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kütahya belediyesine bir ödül daha

Kütahya Belediyesi’nin ödüllerine bir yenisini daha eklediğini belirten Başkan Işık, “Ödül almaya hak kazanan 11 projeden birini Türkiye genelinde toplam 223 projenin yarışmaya katıldığı bir platformda buluşturduk. Türkiye Belediyeler Federasyonu Belediyemiz bugüne kadar 500.000 lira nakdi yardımda bulundu.Bunu artırmak için çalışmalarımız devam ediyor.O göreve geldiğinde Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün 3 milyon lira olan bütçesini 30 milyona çıkardık. 2023 TL’de yaklaşık 10 kat artış oldu.Bu projede yer alan çalışma arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum.Buraya gelip bize destek olan, zamanını ayırıp parasını bizim için harcayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. hayvanlar.”

Açılışa Bölge Jandarma Komutanı, Jandarma Birinci Albay Murat Kerbach, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Damcı, Ömer Köse, Ertuğrul Cevahir, daire müdürleri, Kütahya Belediyesi Huzurevi öğrencileri, anaokulu öğrencileri ile çok sayıda hayvansever ve vatandaş katıldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir