"Enter"a basıp içeriğe geçin

Küçükçekmece’de 14 katlı binada çıkan yangın büyük paniğe neden oldu.

Küçükçekmece’de 14 katlı bir binada yangın çıktı. Yangını gören bina sakinleri kendilerini evden dışarı atarken, bodrumda oturan kişi de evde kedileriyle birlikte yanan daireden çıktı. Mahalle sakinleri, yangında korku anları hisseden yaşlı kadını su içerek sakinleştirdi. İtfaiye ekipleri büyük paniğe neden olan yangını söndürdü.

Yangın, saat 01:30 sıralarında Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi Çınar Sokak’ta çıktı. Edinilen bilgilere göre 14 katlı binanın 14. katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede yükselen alevler tüm daireyi sardı, bodrum katları ve diğer binaları kapladı. Yangını fark eden ev sahibi kendini atarak durumu itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Bu sırada yangına tanık olan bina sakinleri de paniğe kapılmaya başladı.

Binayı tahliye ederken kedilerini de unutmadı

Yanan apartmanın bodrum katında yaşayan ve evinde kedileri bulunan bir ev sahibi, yangını görünce önce babasını uyandırdı. Daha sonra kedilerini alan ev sahibi binadan dışarı çıktı. Üşüyen kedileri kucağına alarak ısıttı.

Öte yandan alevleri gören ve sokağa dökülen vatandaşlar, bina sakinlerine “Binayı boşaltın” diye bağırdı. Mahalle halkı, yangında korku dolu anlar yaşayan yaşlı kadına su verdi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ekibi ve polis sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını diğer dairelere sıçramadan kontrol altına aldı. Polis ekipleri yanan bina çevresinde güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri herhangi bir olumsuzluk ihtimaline karşı da nöbet tuttu.

“Kediler bizim, onlar da çok korkuyorlar, titriyorlar”

Kedileriyle birlikte binadan çıkan Selahaddin Sungur, “Gurur gibi bir patlama oldu. Bir şey titriyordu. Daha sonra odamın penceresinden baktığımda yana düşen birkaç ateş parçası gördüm. babamı uyandırdı uyuyordu zaten içeriye dumanlar yayılmıştı bizim balkonumuza da bir parça düştü babam onu ​​söndürdü ondan sonra herkes yavaş yavaş binayı terk etti on dördüncü kattan çıktı o kedicikler dedi bizimdir, onlar da çok korkmuş, titriyorlar.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir