"Enter"a basıp içeriğe geçin

Kocaköy’de spor tesisi bulunması sayesinde lisanslı sporcu sayısı 77’den binlere çıktı.

Diyarbakır’ın yaklaşık 17 bin nüfuslu ve spor tesisi bulunmayan Kocaköy ilçesinde sadece 77 olan lisanslı sporcu sayısı Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün girişimleriyle binlere yükseldi.

Diyarbakır’ın yaklaşık 17 bin nüfuslu Kocaköy İlçesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, kısıtlı imkanlarla okul sporları çerçevesinde sportif faaliyetlere katılarak başarıya ulaşmaya çalışıyor; Bakanlık, valilik, ilçe gençliği ve kaymakamlık için yaptığı girişimler sonucunda önce oyun parkı sonra da spor salonu elde etti. Gençleri kötü alışkanlıklardan ve düşmanlıklardan uzaklaştırmak için daha sonra bir spor kulübü kurulmuş ve önce ikinci amatörden birinci amatöre, oradan da tüm Kojakweli futbolcularla söz konusu mücadele başlamıştır. amatör süper lig. Bölgede 77 lisanslı sporcu bulunurken, yapılan girişimler ve desteklerle bu sayı binlere ulaştı. Akademisyen gibi sporcular yetiştirmeyi hedefleyen anlayış, sporcuları ve sprinterleri başarıya taşımak ister.

“Bölgemiz öğrenci ve sporcu açısından büyük potansiyele sahip”

Kocaköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Negat Yiğit, 2017 yılında atandığında okul sporlarının Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapıldığını hatırlatarak, “Başladığımızda okul sporları altında lisanslı sporcu sayımız 77 idi ancak 1.000 hedef koyduk Binlere ulaştık Bunu yaparken bölgede spor faaliyetlerimizi yapacak yerimiz yoktu bu öğrencilerimizin hepsini otobüsle Lice’ye götürdük bu zorluklara rağmen binlere ulaştık okul çerçevesinde Satranç, atletizm ve çeşitli branşlarda katıldığımız sporlar Tesis yetersizliğinden dolayı Diyarbakır’da kız futbolumuza bir takım katıldı ve il birincisi oldu.Bölgemiz öğrenci ve sporcu açısından yüksek potansiyele sahiptir.Onlara dokunuyoruz. Onlara dokunmaya devam edeceğiz” dedi.

“Bu yıl Tepecik lisemiz ilçe birincisi oldu” diyen Egget, şöyle devam etti:

“Mardin’de yapılan yarışmada ilçe ikincisi oldular. Oradan bu öğrencilerimizi Türkiye birinciliği için Sivas’a gönderdik, burada Kocaköy ilçesini satrançta temsil ettiler. Küçük kızımız kick boksta bölge şampiyonluğu kazandı. O Çocuklara dokunduğumuz sürece eminim çok güzel yerlere gelecekler ve başarılara imza atacaklar.Bölgemizde bir futbol sahası için yer ayırarak girişimlere başladık.Tasfiyeden sonra bu kez inşaat için gerekli yetkililere başvurduk. Şükran meyvesini veriyor Bu stadyum geçen yıl yapıldı ve işletildi Bunu yapmadan önce boş durmuyorduk Kocaköy Gençlik Spor Kulübü olarak bir futbol takımı da kurduk Ben de başkanıyım Gençlerimize sahip çıkmaya başladık Biz tüm maçlarımızı şehir merkezinde oynadık 2. amatörde başladık tüm bu sporcular Kocaköylü Tesis ve imkanlar olmamasına rağmen ikinci amatörden birinci amatöre geçtik mücadelemize ilk amatörden birinci amatöre geçerek devam ediyoruz süper amatör.”

“Spor akademisi olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Spor salonunun tamamlanması halinde voleybol, basketbol, ​​masa tenisi, kort tenisi gibi branşlarda faaliyet göstermeye devam edeceklerini kaydeden Yiğit, “Amacımız; spor akademisi olarak çalışmalarımızı Kocaköy’de sürdürmek. Spor salonumuz, çıtayı yükselteceğiz.” Gençlerimizle ilgilenecek ve onları sporun kötü alışkanlıklarından kurtaracağız. Çocuklarımızı her türlü kötü adamdan alacağız. Öncelikle Gençlik Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. ve Spor, Kaymakam, Gençlik Spor Bölge Müdürümüz ve ilçe stadyumunun yapımı için Kaymakamımız Abdulkadir Umut Kasım’a teşekkür ederiz.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir