"Enter"a basıp içeriğe geçin

Kış gelmeden kış lastiği çalışmaları başlıyor

Kış lastiği taahhüdüne iki aydan az süre kalırken Ordu lastikçilerinde kış lastiği çılgınlığı erken başladı.

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği talepleri 1 Aralık’ta başlayacak. Kış lastiği olmayan araçlara cezai işlem uygulanacaktır. Kış lastikleri, hava sıcaklığı belirli bir derecenin altına düştüğünde frenleri azaltarak oluşabilecek kazaları önleyebilir.

“Lastik, yer ile araba arasındaki tek bağlantıdır.”

Ordu Altınordo bölgesinde 12 yıldır özel bir lastik firmasında lastik satış müdürü olarak görev yapan Yusuf Bastin, kış lastiklerinin önemini vurguladı. Youssef Basteen, lastiğin sürücü ile zemin arasındaki tek bağlantı olduğunu, fren mesafesini korumayan lastik çeşitleri olan zorlu ve karlı hava koşullarında kış lastiği kullanımının en mantıklı karar olacağını açıkladı. yaz lastikleri gibi çok uzun. İçerdiği karışımlardan dolayı bu özelliğe sahiptir. Yaz lastiği kullanan bir müşteri 60 km giderken fren yaptığında 20 metrede duruyor ama kış lastiği kullanıyorsa bu 3 metreye kadar düşebiliyor. Kış şartlarında hafif ticari, binek veya ticari herkes için kış lastiği kullanımı zorunludur. Lastikler, bizimle zemin arasındaki tek bağlantıdır, bu nedenle kış lastiklerini kullanmak, bu koşullar altında kışın verebileceğimiz en mantıklı karardır.

“Kış gelmeden yoğunluk başladı”

Vatandaşların kış gelmeden kış lastiklerini takmaya başladığını belirten Yusef Basteen, “Bu yıl iç piyasada lastik üretimine çok talep olacak ama firmalar üretimi planlamada gecikebilir. Kış ortasında kar yağınca aksama oluyor. Her yıl, Ve bazen firmalar talebe yetişemiyor.Müşterinin de istediği talepler bizde olmayabilir.Dolayısıyla vatandaşlar arabasını satmak istemezlerse kış lastiklerini alıp kenara koyabilirler. . Bir ay sonra kış lastiklerinin takılmasına başlanabilir. Hatta takarız bile. Şimdi buna gerek olmasa bile kış lastiklerinin takılması gerekecek.”

Kış yaklaştıkça lastik fiyatları artıyor

Lastiklerin bir ay önceden alınması gerektiğini, aksi takdirde kış aylarında alınan lastiklerin artırılması gerektiğini vurgulayın. Bir vatandaş erkenden kış lastiği alırsa fiyat artışından etkilenmeyecektir. Fiyatlar araca, ebadına, kış veya yaz olmasına göre değişmektedir. Kış lastikleri şu anda 14 inç ile 20 inç arasında değişiyor ve ortalama olarak bunlar 750 pound ile 4 bin pound arasında değişebiliyor. Tabii ki fiyatlar da araba modeline göre değişiklik gösteriyor.

Sadece ticari araçlara değil, özel araçlara da kış lastiği takılması gerektiğini kaydeden Bastin, “Burada yaz lastiği kullandığı için mağdur olan vatandaşlarımız var. Kış gelmeden vatandaşlarımızın hazırlık yapması gerekiyor” dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir