"Enter"a basıp içeriğe geçin

Kentsel dönüşüme desteği artırın

Gayrimenkul uzmanı Mustafa Hakan Özelmaklı, “6306 sayılı Kanun kapsamında yararlanıcıların kullanması için kredilere faiz sübvansiyonu kararında değişiklik yapıldı. Buna göre destek yeniden artırıldı.”

Kentsel dönüşüme destek artırıldı. 2 Ekim’de Resmi Gazete’de yayınlanan düzenlemeyle ilgili bilgi veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Özelmäşkli, “Kentsel dönüşüm adına destekler devam ediyor. Haziran ayında yayınlanan yönetmelikle kira yardımı almak mümkün oldu. Kentsel dönüşümde artık faiz desteği konsolidasyon, konut yapım ve ediniminde 6 puana, işyerlerinde 4,5 puana çıkarıldı.Konut ve işyerinde tahakkuk esasına göre sübvanse edilecek temel kredi tutarı krediler, yönetmelikle 600 bin liraya çıkarıldı.Türkçe düzenleme ile bu miktar Şubat ayında 400.000 TL’ye çıkarıldı.Birden fazla bağımsız bölüme sahip hak sahiplerine kullandırılan kredi tutarı da 2 milyon TL’den 3 milyon TL’ye çıkarıldı.

Yok edilen bağımsız birim sayısı ise 775 bin.

10 yıllık kentsel dönüşümde rakamlarla ilgili bilgi veren Özelmachekli, “Riskli yapı olarak tanımlanan bağımsız ünite sayısı 867.894’e ulaşırken yapıların ortaya çıkmasıyla yıkılan bağımsız ünite sayısı 775’e yükseldi. Bin 589. Ulaşılan düzende 160 bin lira olan güçlendirme kredileri üst limiti 240 bin liraya çıkarıldı. 10 yıllık vade ve iki yıllık ana ödemesiz dönem, kredi almak için önemli bir fırsat. Rehabilitasyon ve konut inşaatı… Vatandaşlarımız bu fırsatı avantaja çevirmelidir.”

“Kentsel dönüşüm değer katıyor”

Dönüşümle birlikte hem konutların hem de işyerlerinin güvenilir yapılara dönüştüğünü ve hatta mülkün kıymetinin bilindiğini kaydeden Özelmaçekli, “Eski evin tapuya verilemez değeri arasında bazı bölgelerde 4 kat fiyat farkı var. Bir tapu kredisi ve yeni evin değeri.” Bu destek şekillerini fırsat olarak görmek ve hızlı bir şekilde değerlendirmek gerekiyor. Gayrimenkul şirketleri, uzmanlık alanlarındaki ana yapıların mevcut durumunu en iyi bilen kişilerdir.Mevcut uzmanlık ve tecrübeleri ile sürece olumlu destek verebilirler.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir