"Enter"a basıp içeriğe geçin

Karadeniz’e doğalgaz inişleri sona eriyor

Sakarya doğalgaz sahasından Zonguldak’ın Filios ilçesindeki işleme tesisine taşınacak doğalgaz boru hattının inşaatı devam ediyor. Türkiye Petrolleri Genel Müdür Yardımcısı (TPAO) Abdul Rahman Teriyaki, 2023’ün ilk çeyreğinde planlandığı gibi gaz teslimatı için çaba sarf ettiklerini söyledi. bağımlı; Arctic Seven Ship’in çalışmasıyla ilgili de “Denizin dibindeki kuyularla kara arasındaki bağlantıyı sağlayabilecek tasmayı çekecek” dedi.

TPAO Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Teriyaki, Filios’ta Zonguldak’ta çalışan gazetecilerle bir araya gelerek, Karadeniz’de doğalgaz rezervlerinin çıkarılmasını değerlendirdi. Boru hattı döşeme çalışmalarının 170 km mesafeden devam ettiğini kaydeden Teriyaki, Veleos’a gazın planlandığı gibi 2023’ün ilk çeyreğinde teslim edilmesi için çaba sarf ettiklerini doğruladı. Teriyaki, “Burası TPC doğalgazının Karadeniz’e ineceği Filius terminali. Programlarımız kapsamında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 2023’ün ilk çeyreğinde gazımızı almak için elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda. Çalışmalarımız devam ediyor. deniz dibinde ve karada yoğun. Devam ediyor. Tabii ki sosyal sorumluluk kapsamında da çalışıyoruz.”

“Nitelikli çalışanlar bizim için çok önemli”

Önümüzdeki yıllarda nitelikli kadro ihtiyacını karşılamak üzere Çaycuma Üniversitesi Zonguldak Bülent Ecevit Meslek Yüksekokulu’nda 55 öğrencinin eğitim hayatına başladığını belirten Teriyaki, sahada yerel halka hizmet verecek donanımlı bir sağlık merkezi açtıklarını belirtti. sağlık açısından da:

“Özellikle ihtiyacımız olan şey önümüzdeki yıllarda ihtiyaçlarımızı karşılayacak olan Bülent Ecevit Üniversitesi adı altında Çaycuma Meslek Ortaokulu’nun açılması ve bu yıl ilk kez 55 öğrencimizi buraya aldık. çoğunu kendi ihtiyaçlarımız için kullanacağız.Özellikle burada büyüyecekleri için kalifiye eleman bizim için çok önemli.Yöre halkına hizmet vermek için burada bir sağlık merkezi açtık.Şu anda yöre halkına ve ülkemize hizmet ediyor. 4 Ambulans 5 oda ve 60 çalışanımızla hizmet vermektedir.Farklı yollar ve çalışmalar devam etmektedir.Burada çalışırken yöre halkına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.Sosyal Sorumluluk Projesi adı altında çalışmaların devam etmesini temenni ediyoruz. gelecek.”

“Zonguldak’a değer katacak bir proje”

Projenin ölçeğiyle ilgili konuşan Abdul Rahman Teriyaki, “Özellikle Zonguldak sınırları içinde devam eden ve tamamlandığında Zonguldak’a büyük değer katacak çok büyük bir proje. Umarım bundan sonraki süreçte her şey sağlıklı ve faydalı olur. “

“Kuzey Kutbu’ndaki yedi gemi çok önemli bir aşamayı tamamlayacak”

Abdul Rahman Teryak, İstanbul Boğazı’ndan Zonguldak’a sefer yapan “Seven Arctic” gemisinin doğalgaz hattının yanına data hatları döşemek için çalışmalara başlayacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geminin bugünlerde çalışmaya başlamasını bekliyoruz. Gemi çok önemli bir aşamayı tamamlamış olacak. Deniz dibindeki kuyuların kara ile bağlantısını sağlayabilecek halat bağını çekecek. Bu aslında büyük bir kablo. 16cm çapında, bu kabloda 4 adet elektrik kablosu, Yedek parçalı hidrolik hatlar, kimyasal hatlar, içinden geçen fiber optik kablolar.Temelde bu elektrik kablosu ana vanaları ve buradaki elektrik sistemlerini besleyecektir.Hidrolik hatlar faydalı olacaktır. genel kuyu güvenliği için kullandığımız vanalar ve vanaların açılmasını, aşınmasını sağlayacak kimyasal hatlar için Tüpte neler olabilir Optik kablolar önümüzdeki dönemde bağlantı ve oradaki tüm uzaktan kumandalı otomasyon sistemlerini kontrol edecek A çok karmaşık sistem Bu sistemi çalıştırmanın en önemli adımı bu göbek bağının (kordon bağı) çekilmesidir.

“Boru hattında son aşamaya geldik”

170 km mesafeden doğalgaz boru hatlarının döşenmesi çalışmalarında son aşamaya gelindiğini kaydeden Teriyaki, sözlerini şöyle tamamladı:

“Borulamada son aşamaya geldik. Sadece bir boru çekilecek değil, 3 boru çekilecek. Boru demeyelim, iki boru, biri kablolar için, biri glikol hattı için, biri gaz hattımız için. Program kapsamında borular devam ediyor ve inşallah önümüzdeki günlerde bitireceğiz” dedi.

TPAO Mühendislik Daire Başkanı Enver Çetinkaya ve TP-OTC Genel Müdür Yardımcısı Cem Erdem’e TPAO Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Teriyaki eşlik etti. Görüşmenin ardından heyet, maket ve kuyularla ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Genel Müdür Yardımcısı Teriyaki, doğalgazın başta on kuyudan olmak üzere Dünya’ya ulaştırılması çalışmalarının hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir