"Enter"a basıp içeriğe geçin

Jamushneh’e gelen öğrenciler doğayla tanıştı

Gümüşhane’nin Turol ilçesinde üniversite eğitimi için başvuran öğrenciler kamp programı ile doğayla iç içe dakikalar geçirdi.

Turol Gençlik Merkezi tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunulan projenin onayı ile bölgeye üniversitede okumak için gelen ve bakanlık yurtlarına kayıt yaptıran öğrenciler için doğal kamp programı düzenlendi.

Çadır kuran öğrenciler, bölgedeki Altınpınar köyü yaylasında düzenlenen kamp programında geceyi burada geçirdi.

Doğa turu da yapan öğrenciler, ertesi gün kamp ateşinin yakıldığı ve saz eşliğinde türkülerin söylendiği, horonun çalındığı ve eğlenceli anların yaşandığı programda ertesi gün ilçe merkezine döndü.

Bakanlığın proje karşılığında tüm kamp malzemelerini gönderdiği etkinliğin devam edeceği ve ilk programda 12 kişinin kamp yapma fırsatı bulduğu öğrenildi.

Doğa Kampları ile gençlerin sorumluluk ve ilgi duymaları, ani ve doğru kararlar vermeleri, fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlamaları, doğayı sevme ve koruma alışkanlığı kazanmaları sağlanmaktadır.

Kamp liderlerinden Turol İlçesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü antrenörü Tolga Yılmazer, Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarına kayıt yaptıran öğrencilerin, kamp projesini gençlerle birlikte hayata geçirdiklerini söyledi. uyum programlarına katılarak, “Bu proje sayesinde öğrencilerimiz hem Doğayı hem de bölgemiz Torul’u tanıma fırsatı buldu. Öğrencilerimizi bu organizasyonlarla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Turol Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı 1. sınıf öğrencisi olan öğrenci Ömer Erkol, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Doğa ile iç içe çok mutlu anlar yaşadık. İlk kez bu deneyimi yaşıyoruz” dedi.

Aynı bölüm öğrencisi Mithan Momko ise yurda yerleştikten sonra bir anda kendini doğada bulduğunu belirterek, “Önce çadır kurup yemek yedik. Turol Gençlik Merkezi’ne bu ilgiden dolayı teşekkür ederiz. bize bu deneyimi yaşatıyor.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir