"Enter"a basıp içeriğe geçin

İngiltere’de Kral III. Charles imajını taşıyan yeni madeni paralar üretilmeye başlandı.

İngiliz Kraliyet Darphanesi, ülkenin yeni kralı Kral III. Charles’ın portresini taşıyan ilk madeni paraların üretimine başladığını duyurdu.

İngiltere’nin ikinci kraliçesi. Elizabeth’in ölümüyle birlikte, Birleşik Krallık’ta madeni paralar yenilenmeye başladı. Kraliyet Darphanesi, kraliçenin ölümünden sonra tahta geçen yeni kral Kral III. Charles’ın imajını taşıyan madeni paraların üretiminin başladığını duyurdu. Kral Charles’ı tasvir eden ilk 50 peni madeni para bu yılın Aralık ayında dolaşıma girecek. Geleneğe uygun olarak, Kraliyet Darphanesi, yeni madeni para tasarımlarında ikinci kraliçe olarak Kral III. Elizabeth’in aksine sola dönük olarak tasvir edildiğini belirtti. Kraliyet Darphanesi Müzesi’nden Chris Parker, “Kral III.

Kral III. Charles’ın portresini çevreleyen sikke üzerindeki Latince yazıt, “Kral Charles III” anlamına gelen “Charles III.DGREX.FD5 Pound. 2022″dir. Kraliyet Darphanesi, Kraliçe II. Elizabeth’e de ev sahipliği yapmaktadır. Elizabeth’in hayatını ve mirasını anmak için özel bir dizi madeni paranın da piyasaya sürüleceği açıklandı. İkinci kraliçenin portresi ile hatıra parası serisinde. Elizabeth’in iki ayrı fotoğrafı var. Darphane İcra Kurulu Başkanı Anne Jessup şunları söyledi: “1100 yılı aşkın bir süredir Kraliyet Darphanesi’nde İngiliz monarşisi için madeni paralar basıyoruz. Kraliçe’nin olağanüstü saltanatının 70. yıldönümünü kutlamak için tasarlanmış madeni paralar basmak bizim için gurur ve ayrıcalıktır. II. Elizabeth.” .

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir