"Enter"a basıp içeriğe geçin

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, deprem bölgesinde incelemelerde bulundu.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, 5 büyüklüğündeki depremde en çok hasar gören Ardahan’ın Göl ilçesine bağlı Çolo, Esenyila, Koçkaltunbulak, Koyunlu ve Koyunlu köylerinde incelemelerde bulundu.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Vali Hüseyin Öner ve AKP bölge başkanı ile birlikte merkez üssü Ardahan’ın Göl ilçesine bağlı Çolo köyünü ve etkilenen diğer köyleri ziyaret etti. Köylüleri karşılayan Bakan Yardımcısı Çataklı, deprem sonrası çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Chatakley daha sonra vatandaşların heyet ile olan sorunlarını duydu. Gataklı, sınavlarının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Depremin 20 köyde etkili olduğunu ve 6 köy başta olmak üzere 12 köyde hasar meydana geldiğini ve hasarın aşıldığını, hasar tespit sonuçlarına göre 102 ağır hasarlı evin bulunduğunu ve sonuçlara göre 77 kişinin oturduğunu sözlerine ekledi. 87. 44’ü halihazırda kullanılmakta olan ciddi hasarlı ahırlar tespit edilmiştir. Bunlar ilk keşifler ve şimdi nihai kararlarla askıya alınacaklar. Daha sonra vatandaşların itirazları varsa, eksik veya kusurlu gördükleri hususlar varsa bunlar da değerlendirilecektir. Şu ana kadar 160 çadır sevk edildi ve 150’si kuruldu. Hasar tespit çalışmaları devam edecek. “Birincisi tamamlandı. 102 ağır hasarlı evimiz var. 87 ağır hasarlı ahır var. Bunlar ilk belirleyiciler. Mutlaka belirlenecek. Bütün köylerimizden yeni talepler gördük. Her birinde bir ekibimiz var. Köylerimizden Kızılay’dan sıcak yemek yardımı devam ediyor.. Yeme-içme konusunda.. Kardeşlerimize sorun çıkarmayacağız.

Vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması için maddi destek sağlandığını söyleyen Çataklı, “Bu planlamayı yaptık. Hayvan çadırını kar yağışından önce planladık. Can kaybı ve ciddi bir yaralanma olmaması en büyük tesellimiz. kolay yönetilebilir bir doğa manzarasına karşı Balçeşme köyünde de afet koordinasyon merkezi kuracağız Allah devletimize, başkanımıza, bakanlarımıza ve size zarar vermesin.Bugün depremin ikinci günü. arkadaşlarımızdan gerekli bilgileri aldık.Tarlada dolaşıyoruz.Açıkta kalan vatandaşımız yok.Hastanelerde tedaviye ihtiyacı olan vatandaşımız yok.Bingol.Enkaz altında kalan vatandaşımız yok. devlet bakanları ve başkan yardımcısı ile kazayı ilk andan itibaren devraldı.. vali, afet ve acil durum bakanlığı, çevre bakanlığı, sağlık bakanlığı, tarım bakanlığı dahil herkes burada. şimdi adım adım kadın Elazığ depremi Malatya’yı Van Pascal’da yaşadık Salgın ve Corona krizini yaşadık bugün Bingöl’deyiz ve bu süreçte yaşadığımız tüm krizlerde Altı ay boyunca yurttaşlarımız hiç şikayet etmediler. Bir daha olmayacak ve asla olmayacağından emin olmak için her zaman buradayız. Bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duymak bizim görevimizdir.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir