"Enter"a basıp içeriğe geçin

HDP binasının önüne yatağını koyup oğlunu izleyen baba, oğlunu aradı

Çocuklarının Kürdistan İşçi Partisi terör örgütü tarafından kaçırıldığı iddiasıyla Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi’nin bölge binası önündeki oturma eyleminde gece saatlerinde aile nöbetleri devam ediyor. HDP binası önüne yatak koyarak protestosuna devam eden Peder Celil Begdaş, “Çocuğuma güveniyorum, umarım kurtulur ve bu hasret biter” dedi.

3 Eylül 2019’da Diyarbakır’a farklı illerden gelerek, çocuklarının HDP’liler tarafından dağa kaçırıldığını iddia ederek HDP ilçe binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin 127’nci gününde çocuk gözlemciliği sürüyor. . Kürdistan İşçi Partisi terör örgütü. Çocukları izleyen baba Celil Begdaş, haftanın 7 günü 24 saat HDP ilçe binasından çıkmayacağını, gece geç saatlere kadar oturmaya devam edeceğini belirtti. HDP ilçe binası önünde nöbet tutan ve yatağını yatıran Bağdat, “Oğlum Yusuf Bakdaş için oturma eylemi yapıyorum. Oğlum 5 Mayıs 2019’da HDP binasından dağa çıktı. Çünkü oğlumun paltosu ve kimlik kartı bu binada bulundu. Yetkililere bildirdim. HDP’de bu pozisyonu birkaç kez. Oğluma söz verdim. “Bu kapıdan çıkmam” dedi.

Hava durumuna aldırmadan Bigdash, “İster yağmur ister kaya olsun, sabah akşam burada oturacağım. Çünkü karaciğerim gitti. Eve geldiğimde boğuluyorum. O yüzden eve gidemiyorum. 24 saat burada oğlumun gözetimi altında olacağım.” O gün. HDP suçlu olduğu için kepenklerini kapattı. Haklı olsalardı bu çadırı çok önceden yıktırırlardı. HDP’nin artık yüzleşeceği bir yüz yok. bu aileler kaçırılan çocukların hepsi hdp tarafından dağa gönderildi kimse dağdan gelip şehirden çocuk alamaz medyumları hdp oğlum benim durumumu görmeli annesi ayrı bir yerde Çocuğuma güveniyorum ve umarım kurtulur ve bu hasret biter.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir