medyauzmani.com
Zelensky: Rusya’nın enerji sistemlerimize saldırısı nedeniyle Avrupa’ya enerji akışını durdurduk – Haber Ajans

Zelensky: Rusya’nın enerji sistemlerimize saldırısı nedeniyle Avrupa’ya enerji akışını durdurduk

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Avrupa Birliği Enerji Komisyonu üyesi Kadiri Simsun’un Ukrayna ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’daki enerji altyapısına yönelik saldırılar nedeniyle Avrupa’ya enerji akışını durdurduğunu söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ederken, Ukrayna Avrupa’ya enerji akışını durdurdu. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Avrupa Birliği Enerji Komisyonu üyesi Kadri Simsun ile görüşen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Rusya’nın Ukrayna’nın enerji altyapısına yönelik saldırılar nedeniyle Avrupa’ya enerji akışını durdurduğunu duyurdu.

“Maalesef bu süreci (Avrupa’ya enerji akışını) durdurduk çünkü Rusya Federasyonu enerji sistemimize füzeler ve kamikaze insansız hava araçlarıyla vurdu. Ama eminim ki her şey normale döndüğünde ve enerji sistemlerimizdeki durum normale döndüğünde, Ülkesinin enerji sistemlerinin son durumu hakkında Simpson’a bilgi aktarmaya devam edebileceğiz Zelensky, termik santrallerin yanı sıra hidroelektrik sistemlerinin Rus saldırılarından zarar gördüğünü, Ukrayna’nın enerji altyapısının yüzde 40’ının ciddi şekilde bozulduğunu ifade etti. hasar gördü, yıkıldı.

Rusya’nın bu saldırılarını “terör saldırıları” olarak nitelendiren Zelensky, stratejik enerji sistemlerine yönelik saldırılara karşı da önlem almaya devam ettiklerini belirtti.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın