medyauzmani.com
YTB ​​Edirne’de koordinasyon ofisi açtı – Haber Ajans

YTB ​​Edirne’de koordinasyon ofisi açtı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Koordinasyon Ofisi, Edirne’de törenle açıldı.

Edirne İli tarafından tahsis edilen “YTB Edirne Koordinasyon Ofisi” yurt dışında yaşayan vatandaşlar, akraba, akraba ve ülkemizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin görev ve hizmetlerini daha verimli, hızlı bir şekilde yerine getirebilmek amacıyla törenle açıldı. ve ülke içinde koordineli bir şekilde.

“Türkiye, yakın coğrafya için de istikrar unsurudur”

YTB ​​Başkanı Abdullah Eren, Yerel Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı olarak yurt dışında yaşayan vatandaşlara, yerleşik akraba topluluklarına ve uluslararası öğrencilere yönelik faaliyetler yürüttüklerini belirtti. IRIN, Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Balkan istikrarının büyük bir bileşenidir. Çalışmamız Balkanlar ve Türkiye’yi birbirine bağlıyor. Dünya siyasetinin uluslararası koşullarında Türkiye, eylemiyle sadece Türkiye için değil, yakın coğrafya için de bir istikrar unsurudur. Balkan ülkeleri önce gelir.”

Açılış töreninde konuşan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kerbek, “Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda devletimizde ilgili tüm kurum ve kuruluşlar, Yurtdışı Türkler Başkanlığımız, Dışişleri Bakanlığımız ve büyükelçiliklerimiz gerçekten büyük özveri gösteriyor. Yakın coğrafyamızda tüm bariz faydaları, ilerlemeyi ve kilometreyi birlikte yaşıyoruz.Bundan birlikte mutluyuz.Umarız bundan sonra da bu damarda devam eder.”

Daha sonra bir restoranda akşam yemeği düzenlendi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın