medyauzmani.com
YKS’ye hazırlanan mezunlara öğrenci ve öğretmen destek sistemi açıldı – Haber Ajans

YKS’ye hazırlanan mezunlara öğrenci ve öğretmen destek sistemi açıldı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrencilerin akademik başarılarını desteklemek ve eksikliklerini giderecek materyalleri sağlamak amacıyla oluşturulan dijital platform “Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS)”nin de YKS’ye hazırlanan adaylara açıldığını duyurdu.

Öğrenci, öğretmen ve mezunların ders kitaplarına, ders anlatımlarına, ders videolarına ve soru çözme videolarına istedikleri zaman, zaman ve mekan gözetmeksizin ulaşabilecekleri ÖDS, 13 Ekim’den bu yana adresinde kullanılıyor. Öğretmenler MEBBİS şifreleri ile, öğrenciler ise EBA şifreleri ile sisteme girebilmektedir.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, mezunların da ÖDS’den yararlanabileceğini duyurdu. Özer, “YKS’ye hazırlanan lise mezunları, e-devlet şifresi ile ÖDS’nin YKS Hazırlık Modülüne girebiliyor. Burada YKS ders paketleri ve sınavlarla buluşuyor. Ayrıca tüm soruların video ve ders çözümlerine eşit ağırlık alanlarında, Sayısal, Sayısal, buradan sözlü veya yabancı dil.

Özer, sistemin öğrencinin çözdüğü sorulara göre eksiklikleri tespit ederek eksiklikleri gidermek için geliştirilen bir algoritma ile çalıştığını açıkladı:

ÖDS, Okul Kursları, LGS ve YKS Hazırlık, DYK ve Ödevler alanlarında 14 milyonun üzerinde görüntülendi. Yaklaşık 8 milyon soru çözüldü. Aradan sadece birkaç gün geçmesine rağmen mezunlarımızın ODS’ye gösterdiği ilgi geçerlidir. Bugüne kadar yaklaşık 6000 lise mezunu bu sistemi kullanmıştır. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için desteğe ihtiyacı olan öğrenci ve mezun tüm gençlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.”

Öğretmene yönelik öğrenci destek sisteminin okul dersleri, destek ve yetiştirme kursları, LGS hazırlık ve YKS hazırlık modüllerinden oluştuğunu hatırlatan Özer, “LGS ve YKS hazırlık birimi aracılığıyla periyodik olarak online beta sınavları yapılıyor. Adaylar durumlarını kolaylıkla belirleyebiliyor. ve ihtiyaç duydukları konuları ve her öğrencinin bireysel mekanizma ile kendisi için hazırlayabileceği konulardır. Ünite LGS 8. sınıflar, YKS’ye hazırlanan 11. ve 12. sınıflar, lise mezunları ve tüm öğretmenlere açıktır.

Sistemde 62 lise ve lise düzeyinde dersten oluşan 62 ders kitabı, yaklaşık 60 bin çoktan seçmeli soru, 2000 550 ders videosu ve 13 bin soru çözme videosu bulunmaktadır. Okul Dersleri Birimi aracılığıyla öğrencilerin akademik olarak desteklenmesini amaçlar. 5. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrenciler ve tüm öğretmenler üniteyi kullanabilecektir. Ünitede lise beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci sınıf Türkçe, sosyal bilgiler, matematik, fen, İngilizce, din kültürü ve ahlak dersleri; Ortaöğretimin 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında Türk dili, edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya, biyoloji, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri bulunmaktadır.

Destek ve Yetiştirme Kursları modülü, DYK’ya devam eden öğrencilere ve DYK’da görev yapan öğretmenlere açıktır. Öğrenciler, DYK’da aldıkları herhangi bir dersten veya derslerden ders içeriğine erişebilecekler. DYK’da görev yapan eğitimciler de birim üzerinden sınavlara girebilmektedir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın