medyauzmani.com
Yaklaşık 100 yıllık tarihi değirmen, yıllara meydan okuyor. – Haber Ajans

Yaklaşık 100 yıllık tarihi değirmen, yıllara meydan okuyor.

Bolu’nun Mudurno ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki İsmail Koçoğlu, dedesinden miras kalan 100 yıllık değirmeni kullanıyor. Tarihi değirmeni yıllardır ayakta tutan Koçoğlu, “Hiçbir gelirim yok, halka faydalı olmaya çalışıyorum” dedi.

Mudurno’nun Yaylabili köyünde yaşayan İsmail Koçoğlu, atalarından miras kalan asırlık tarihi değirmeni halka fayda sağlamak için korumaya devam ediyor. Köyüne 3 kilometre uzaklıktaki değirmene her gün motosikletiyle gelen Kuşcuoğlu, nostalji yaşamak ve un almak isteyenlere ücretsiz olarak yardımcı oluyor. Tek başına yaşadığı köyünde tarihi değirmeni 50 yıldır ayakta tutan Koçoğlu, tarihi değirmenin Bolu’da tek olduğunu söylüyor.

“İzleyiciye faydalı olmaya çalışıyorum”

Tarihi değirmenden kar etmediğini söyleyen İsmail Koçoğlu, “Değirmen 1937’den çok önce yapılmış. Suyla çalışıyorum ama su az. Bu köyde yalnız yaşıyorum. Un öğütmeye gelenler var. İşlerini görmek için burada çalışıyorum.” Gelirim yok”, izleyicilere faydalı olmaya çalışıyorum. Doğu Karadeniz bölgesi dışında bu bölgede değirmen bulunmamaktadır. Bolo çevresinde değirmen yok. Durumum iyi olmadığında onunla mücadele ettim. Amacım insanlara nostaljik anlar yaşatmak ve sorunlarına çare bulmak.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın