medyauzmani.com
Üniversite öğrencileri çocukların acil durumlarını resimlerle süsledi – Haber Ajans

Üniversite öğrencileri çocukların acil durumlarını resimlerle süsledi

Nowshahr Devlet Hastanesi Çocuk Acil Servisi’nin duvarlarında çocukların dikkatini dağıtmak ve tıbbi işlemleri kolaylaştırmak için çizgi film kahramanları resmedildi.

Nevşehir Hacı Bektaşveli Simra Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Viva Koçuk Hemşirelik Bölümü öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında Nevşehir Devlet Hastanesi Çocuk Acil Servisi’nin farklı noktalarında çizgi film karakterleri çiziyor. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi. Bahria Kaplan, uygulamanın devreye girmesiyle birlikte tıbbi tedavi gören çocukların işlem süresinin kısaldığını söyledi. Kaplan; Çocuklar genellikle hastanede olmaktan hoşlanmazlar. Bunun birçok nedeni olabilir. Çıkış noktamız hastane ortamına renk katmak ve fiziki ortamı eğlenceli hale getirmekti. Araştırmalar göstermiştir ki; Çocuklar hastane ortamında iletişim kurmakta ve tedavi ve bakıma uyum sağlamakta güçlük çekerler. Çocuk hemşireleri olarak bazen terapötik bazen de sanatsal faaliyetlerden yararlanabiliyoruz. Hastane ortamında fiziki ortam görsel uyaranlarla zenginleştirilirse çocuklar kendilerine göre bir şeyler bulur ve sağlık ekibi ile daha kolay iletişim kurabilirler. Nosehir Haji Bektaş Veli, Simra Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Bahria Kaplan, bu çalışmayı hastane yönetimi ile ilk paylaştıklarında olumlu yanıt aldıklarını söyledi. Kaplan Nevşehir Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri Hacı Bektaş Veli, bu çalışmanın “toplum hizmeti” faaliyetleri açısından da büyük değer taşıdığını söyledi.

Kaplan; “Çalışmamızda hastanede kan dökülürken ve damarlara ulaşım sağlanırken çocukların ilgisini çekecek ve onların dünyasında yer alacak çizgi film karakterlerini kullanmaya çalıştık. Çocuklara röntgen alanı.Röntgen çekerken çocukların dikkatini dağıtamazsak onlar tekrar röntgen çekmek zorunda kalabilirler.Bu da çocukların daha fazla radyasyona maruz kalması anlamına gelir.Çalışma sonucunda yaptık geriye dönük etkisi çok olumlu oldu.Hem hastane çalışanlarından hem de velilerden geri bildirim aldığımızda uygulamanın başarılı olduğunu gördük.Çocukları oyalayarak uygulanacak sürecin daha kısa sürdüğünü fark ettik.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın