medyauzmani.com
Türk deri sektörü Amerika’yı yeniden keşfetti – Haber Ajans

Türk deri sektörü Amerika’yı yeniden keşfetti

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle bölgeye deri ihracatı durduruldu. Türk deri sektörü alternatif olarak uzak ülkelere doğru yol aldı.

Ticaret Bakanlığı’nın başlattığı uzak ülke stratejisi deri sektöründe etkisini göstermeye başlıyor. 2021 yılının ilk dokuz ayında ABD’ye yapılan deri ihracatı 42 milyon dolar iken, 2022 Ocak-Eylül döneminde bu rakam 62 milyon dolara yükseldi. Rusya-Ukrayna savaşı da Türk dericilerin yolunu uzaklara çevirmede etkili oldu. ülkeler.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Deri, Kürk ve Saraciye Meslek Komitesi Üyesi Musa Evin, deri sektöründeki son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Evin, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle bu ülkelere yapılan deri ihracatının durdurulduğunu söyledi. Evin, deri sektörünün gözünü uzak ülkelere diktiğini, Amerika Birleşik Devletleri ve Kore’ye yapılan deri ihracatının arttığını ifade etti.

“ABD pazarındaki payımızı artırmamız gerekiyor”

Deri ihracatının uzak ülkelere yeni açılımına da değinen Evin, “Ticaret Bakanlığı’nın başlattığı uzak ülke stratejisinin deri sektöründe yansımalarını görüyoruz. Amerika’ya deri ihracatımız artıyor. Kore’de genişleme Amerika Birleşik Devletleri pazarı alım gücü yüksek, bu alanlardaki tanıtım faaliyetleri ve fuarlar ihracatımızı arttıran bir pazar” dedi.

“Dünyanın en iyi derisine sahibiz ve yükseltme eksikliklerimiz var”

Türk derisinin kalitesinden bahseden Evin, “Dünyanın en kaliteli derisini üreten ülkeyiz ve tek sorunumuz bunu tanıtmak. Ülke olarak deri ihracatından yeteri kadar pay alamıyoruz. Asıl mesele bu. Bunun nedeni tanıtımdır.Ülkemizde deri kalitesi yüksek üretiliyor ve tanıtımda eksikliklerimiz var.Pazar payımızı artırmak için tanıtım faaliyetlerimizi artırmamız gerekiyor.”

“Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle bölgeye deri ihracatımız askıya alındı”

Rusya-Ukrayna savaşının sektöre etkisine değinen Musa Evin, “En fazla deri ihracatı yapan iki ülke Rusya ve Ukrayna oldu. Ukrayna’ya deri ihracatımız durdu, Rusya’ya yüzde 50 düştü. Savaş her şeyi olumsuz etkilediği için ticareti de engelliyor” dedi.

Deri sektöründe kanayan yara “nitelikli personel”

Musa Evin, bu sektörün karşılaştığı sorunlarla ilgili olarak, “Türkiye’de deri sektöründe kalifiye kadro sıkıntısı var. Deri sektörü emek yoğun bir sektör. Bu sektörde çalışanlar çok hızlı büyümüyor, zaman alıyor. Meslek okullarına ihtiyacımız var, bu okullar yaygınlaşmalı.Ayrıca devlet tarafından burada okuyan öğrencilere burs desteği verilmesi teşvik edici olacaktır.Meslek okullarından mezun olduktan sonra asgari ücretin üzerinde uygun koşullar sağlanmalıdır. Bunlar, deri sektörünün en büyük sorunlarından biri olan personel sıkıntısının giderilmesinde etkili olacak’ dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın