medyauzmani.com
Tekmanda’da çiftçilere 20 ton buğday tohumu dağıtıldı – Haber Ajans

Tekmanda’da çiftçilere 20 ton buğday tohumu dağıtıldı

Erzurum Valisi Okai Memiş, Takman ilçesini ziyaret etti.

Bölgedeki temaslarına kaymakamlığı ziyaret ederek başlayan bölge valisi Mamış, Raşid Özer Özdemir ve Belediye Başkanı Mustafa Ergin ile bölge protokolünü kabul etti.

Kaymakamlık makamını ziyaret eden Vali Memiş, Kaymakam Özdemir’den ilçede devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından Takman ilçesindeki çiftçilere “Tarım Arazilerinin Verimli Kullanımı Projesi” kapsamında 20 ton buğday tohumu dağıtıldı.

Başkent Belediye Başkanı Mehmet Sıkmen ile programa katılan Vali Okay Mimiş, 23 bin dönüm arazi üzerinde dikilecek 1.150 çiftçiye 512 ton güz buğdayı ve 70 ton tritikale tohumu dağıtılacağını söyledi. eyalet.

Tohum dağıtım programının ardından Vali Okay Memiç, Tecman Belediyesi tarafından yaptırılan banyo, yüzme havuzu ve spor salonunu ziyaret ederek Belediye Başkanı Mustafa Ergin ve ekibini tebrik etti.

Daha sonra Vali Okai Memiş, Kırsal ve Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Vakfı’nın (TKDK) desteğiyle Tekman’da inşa edilen Al Furat Süt ve Süt Ürünleri Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. Tesisin hayvancılığın yoğun olduğu Takman bölgesi için doğru bir yatırım olduğunu ifade eden Vali Mimiş, firma sahiplerine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Okai Mimiş, Tecman’a yaptığı ziyarette yapımı tamamlanan ilçe emniyet müdürlüğü binası ve yapımı devam eden ilçe jandarma komutanlığı binasında da incelemelerde bulundu.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın