medyauzmani.com
Tasarımlarıyla kaydedilen, şimdiye kadarki en tuhaf 9 Android telefon – Haber Ajans

Tasarımlarıyla kaydedilen, şimdiye kadarki en tuhaf 9 Android telefon

Cep telefonlarının tasarımlarına dahil olan bazı yeni fikirler bizi garip tasarımlarla tanıştırdı. En tuhaf tasarımlar bile günlük yaşamdaki davranışlarımızı değiştirmiştir. Geliştirme sürecinde, ortalama performans ve pek çok ilginç tasarımın yanı sıra bazı harika tasarımlar gördük.

İlk cep telefonları bize SMS yoluyla iletişim sağladı. Telefon teknolojisindeki bir sonraki en büyük değişiklik dokunmatik ekranla birlikte geliyor. Android gibi dokunmatik işletim sistemlerinin piyasaya sürülmesi, bir telefonun aramalar için bir cihazdan daha fazlası olduğu fikrini daha da ileri götürdü. Çok garip ve gereksiz akıllı telefonlar tamamen yeni yeteneklerle sunuldu. Bu listede, şimdiye kadarki en garip 9 Android telefona bir göz atıyoruz.

#9 LG Kanadı

Teknolojideki birçok yenilik tüketici ihtiyaçları doğrultusunda ortaya çıkmış olsa da genel olarak müşteri geri bildirimleri sonucunda geliştirilmiştir. Ardından LG Pavilion ortaya çıktı. Kimseye hitap etmemek için LG, amiral gemisi telefonlarından birine garip bir dönen ekran eklemeye karar verdi. Son yıllarda, birkaç şirket, daha büyük ayak izine sahip ekranlar oluşturmak için cep boyutunda tablet boyutunda ekranlar sunan katlanabilir ekran modelleri üzerinde çalışıyor.

Ancak LG, bunun yerine tamamen yeni bir model yaratmaya karar verdi. Listemizdeki diğer egzotik telefonlara göre işlevsellik açısından avantajlı olan LG Wing, aslında fena durmuyor. Geniş ekranı ile video izlerken kısa mesaj gönderilebilmesini sağlayan bu telefon tüm bakışları üzerine çekmeyi başardı.

#8 Samsung Galaksi Işını

en tuhaf

Yenilik söz konusu olduğunda Samsung, akıllı telefon alanında tartışmasız liderdir. 2012 yılında akıllı telefonların temel fonksiyonları sağlamlaştırıldı. Üreticiler artık modellerin yeteneklerini genişletmek için yeni özellikler düşünüyorlardı. DLP projektör teknolojisi gelişip daha kompakt hale geldikçe, Samsung bunun Galaxy akıllı telefon serisi için bir sonraki büyük atılım olacağına karar verdi.

Bu özellik pek çok pratik uygulamaya sahipmiş gibi görünse de bazı tuzakları da vardı. Projektör çok fazla güç tüketti ve pil ömrünü büyük ölçüde kısalttı. Ayrıca görüntü kalitesi biraz düşüktü. Yenilik, telefonu kullanmanın eğlenceli ve kullanışlı bir yolu gibi görünse de, gerçek dünyadaki durumlarda açıkça daha az kullanıldı. Ayrıca, projektörün faydası, maliyeti haklı çıkaramayacak kadar barizdi.

#7 Samsung Galaxy S4 Yakınlaştırma

en tuhaf

Galaxy telefon serisinin piyasaya sürülmesiyle Samsung, teknoloji pazarında kendisini iyi bir şekilde konumlandırdı. Geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Samsung, hem akıllı telefonlarda hem de cep telefonları için dijital kameralarda belirli bir deneyim yaşadı ve ikisini Samsung Galaxy S4 Zoom’da birleştirmeye karar verdi. Eski kameralı telefonların küçük, grenli, pikselli görüntülerinden uzaklaşma arzusuyla Samsung, güzel bir kamerayı telefonla birleştirdi.

Samsung Galaxy S4 Zoom başlangıçta iyi düşünülmüş bir fikirdi, ancak Samsung her ikisinde de başarısız oldu. Garip bir şekilde tasarlanmış Galaxy S4 Zoom, harika bir kamerası olan iyi bir telefondu. Ancak bir telefon ve bir kameranın birleşimi, satışlarda başarılı olmak için yeterli değildi.

Sayfa #6

en tuhaf

YotaPhone, 2012’de herhangi bir telefondaki standart özelliklerin ve işlevlerin çoğuna sahipti. Rus tasarımı YotaPhone’un çift ekranı vardı. Bu çift ekran katlanabilir değildir. İşin garibi, kayan veya hareketli bir ekranı da yok.

YotaPhone’un bir ekranı önde, diğeri arkadaydı. Daha da tuhafı, ön taraf tipik bir LCD iken arka taraf Kindle benzeri monokrom bir e-mürekkep ekranıydı. YotaFone’un arka ekran işlevi, bir Kindle ile hemen hemen aynı şekilde kullanılmak üzere tasarlanmıştır (çoğunlukla okumak için). Bu pahalı girişim fazla ilgi görmedi ve 2019’da iflas ilan edildi.

#5 Palmiye 2018

en tuhaf

Palm akıllı telefon, kompakt boyutuyla öne çıkıyor. Ancak bu Android modeli beklenenden daha az sattı. 2019’un başlarında TCL, Palm markasından yararlanmak için 2018 Palm’ı tanıttı. Bu küçük telefonun sevimli ve çekici olduğunu düşündük ama tuhaf bulduk. Pil ömrü ve kamerası zayıf olan bir telefonun çalışması için başka bir telefona ihtiyacı vardır. Çalışması için başka bir telefona ihtiyacı olduğu için pek favori değildi.

İlginizi çekebilir: Teknoloji meraklıları burada! 2023’ün en çok beklenen yeni telefon modelleri

#4 Motorola Ters Çevir

Motorola’nın geçmişi 20. yüzyılın başlarına kadar uzanmaktadır. Motorola bu süre zarfında yenilikçi ve öncü telefonlar üretti. Günlük sıradan ürünler yaparken birçok gelişmiş telefon üreten bir şirket için ara sıra anormallik kaçınılmazdır. Teknolojinin hız kazandığı bir sektörde, cep telefonları egzotik bir ürünü tanıtmak için mükemmel bir ortamdır. Motorola Flipout modeli, 2010 yılında, akıllı telefon şekillerinin hala değişim halinde olduğu bir zamanda tanıtıldı.

Apple gibi bazı şirketler tamamen dokunmatik ekranlara yönelirken, diğerleri onları yeni modellere entegre etmenin yeni yollarını bulmak için fiziksel klavyelerine sarıldı. Flipout, tuhaf yeni bir görünümle her iki dünyanın da en iyisi olmaya çalıştı. Ekranı küçüktü ama kapalıyken klavyenin üzerine oturduğu için çok büyüktü. Donanım olarak şimdilik Android 2.1, GPS, Wi-Fi ve Bluetooth 2.1 sunması uygun olurdu ama şekli tuhaftı. Sonunda cep telefonu üreticileri ters yöne gitti ve bu model durma noktasına geldi. Sonunda durduruldu.

#3 LG DoublePlay

Cep telefonlarının sürekli gelişiminde, kullanıcılar birden çok ekranlı cihazı benimsemeye isteklidir. Kapaklı ekranlar, döner ekranlar, çift taraflı ekranlar, katlanır paravanlar, şeffaf paravanlar yaratma çabasındayız artık. LG, akıllı telefonlar için birçok harika tasarım yarattı ve DoublePlay, mobil eğlence alanında. Görünüşte çağdaş olan model, rakiplerine benzer boyutta bir ana ekranla iyi bir şekilde kavramsallaştırıldı. Ancak onu normal bir telefondan ayıran şey, klavyenin daha küçük bir ikincil ekrana bölünmüş olmasıdır.

LG DoublePlay, bir Android 2.3 cihazından beklenen tüm özellikleri ve çoklu görev için izin verilen benzersiz donanımı içeriyordu. Örneğin, alt ekranda bir metin mesajlaşma uygulaması, üstte bir internet tarayıcısı açıkken açılabilir. Telefon ayrıca, ekranı yerel uygulamalarla kullanmak için Not Defteri gibi birkaç özel DoublePlay uygulamasına sahiptir.

İlginizi çekebilir: Bir oyun bilgisayarı satın alırken bilmeniz ve düşünmeniz gereken her şey

#2 Motorola Ters takla

en tuhaf

İlk Android telefon 2008 yılında piyasaya çıktı ve kısa sürede rakiplerini geride bırakmayı başardı. Android’in açık kaynak doğası gereği, üreticiler telefon geliştirmekte ve işletim sistemini kendi beğenilerine göre özelleştirmekte özgürdü. Ayrıca çeşitli ayarları ve donanım değişikliklerini keşfetmekte özgürdüler ve görünüşe göre Motorola, 2010’da Backflip’i piyasaya sürdüğünde tam da bunu yaptı.

Fiziksel bir klavye 2010’da hala popülerdi ve telefon üreticileri benzersiz entegrasyonlar kullanarak ve her türden anahtarı yerleştirerek sürekli olarak onu korumaya çalıştılar. Görünüşe göre Motorola, o sırada diğer üreticiler tarafından kullanılan kaydırma mekanizmasını görünce, benzersiz bir şey denemenin doğru yol olacağına karar verdi. Geleneksel bir menteşe ile telefon bir kitap gibi açılır. Bu Motorola için çok kolaydı. Bu nedenle Motorola, klavyeyi telefonun arkasına koymak ve açmak gibi çılgınca bir yöntem benimsemiştir.

#1 Sony Ericsson Xperia Oyna

en tuhaf

Video oyunlarının ortaya çıkışından bu yana, onları daha kompakt ve erişilebilir hale getirmek için sürekli bir baskı var. Nintendo DS ve Sony PSP gibi ürünler her zaman oyun pazarının ayrılmaz bir parçası olmuştur. Bu nedenle, bir şirketin oyunları, kullanıcıların ceplerine koyabilecekleri bir cihaza entegre etmesi şaşırtıcı olmadı. Bunun arkasında tüm zamanların en başarılı oyun konsollarının üreticisi olan Sony’nin olması şaşırtıcı değil. Başlangıçta “PlayStation Phone” olarak adlandırıldığı söylenen Xperia Play, cep telefonu ve avuçiçi oyun konsolu öğelerinin biraz garip bir karışımıydı.

Bu fikrin Sony’den geldiğini düşünürsek telefonun PSP’ye benzerliği garip gelmemeli. Şaşırtıcı olan, bu cihazı PlayStation Classics olmadan, PSP veya PlayStation adından kaçınarak piyasaya sürme seçimiydi. Belki de bu yüzden daha iyi satışlar başarıyı engelledi. Bu egzotik telefonla doğan “oyun telefonu” ruhu, Xiaomi Black Shark, ASUS ROG Phone, Red Magic ve çeşitli telefonlarda yaşıyor.

Kaynak: 1, 2

Bilgi / Uyarı
Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi ve kişiyi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Web adresimiz ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir. İçerikler otomatik yüklenmektedir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın