medyauzmani.com
Tarık Asr: “Gerekirse yabancı hakemler yardımıyla Premier Lig hakemlerinin sayısı artırılmalı” – Haber Ajans

Tarık Asr: “Gerekirse yabancı hakemler yardımıyla Premier Lig hakemlerinin sayısı artırılmalı”

Omranispor Başkanı Tarık Aksar, adil karar vermekten çekinmeyecek yeni Türk hakemlerin yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Bu geçiş döneminde Premier Lig hakemlerinin sayısı eğer olursa yabancı hakemlerle artırılmalı. gerekli.”

Omranispor, Spor Toto Premier Lig’in dokuzuncu haftasında Kayserispor ile 2-2 berabere kaldı. Kırmızılar saflarında Başkan Tarık Aksar yaptığı yazılı açıklamada, Premier Lig’de sınırlı sayıda hakeme ve bunun yol açtığı sorunlara değindi.

Başkan Aksar, “Türk futbolu kabuğunu değiştirirken Merkez Yönetim Kurulu’nun durumu nedir, paydaşlarımız kimlerdir?” başlıklı yazısında şu cümlelere yer verdi:

“Mehmet Büyükiki ve ekibinin Türkiye Futbol Federasyonu’nu yönetmeye seçilmesinden sonra Türk futbolunu geliştirmek, marka değerini artırmak ve kulüplerin ihtiyaçlarını karşılamak için büyük çaba sarf ettiklerini fark ettim. Maalesef paylaşamıyorum. Premier Lig’de maçları yöneten ve hakem olarak atanan hakemlere karşı aynı hassasiyeti gösteriyor.

Merkez Yönetim Kurulu’nun ve Premier Lig’in ve kulüplerimizin hakemlerinin yaşadığı sorunların yıllar içinde biriktiği, aşıldığı ve uzun süre tartışılması gerektiği açıktır. Merkez Hakem Heyeti’nde köklü bir değişiklik ve zihniyet değişikliği olmadan bu sorunları çözmenin mümkün olduğuna inanmıyorum.

Premier Lig’in 3’ü FIFA lisanslı toplam 23 hakemle oynanması ve bazı paydaşların 40-45 yıldır bu komitelerde yer alması şaşırtıcı. Sınırlı sayıdaki hakem, çocuklarımız sporun her dalında yetişirken neden yeni isimlerin bu topluluğa katılmadığını merak ettirdi ve bir tanesinin genç hakemlerimizin yetişmesine engel olduğunu düşündüm.

FIFA armasını alabilen, maddi ve manevi açıdan iyi durumda olduğu kanıtlanmış, adil karar vermekten çekinmeyecek yeni Türk hakemler yetiştirilmeli ve gerekirse Premier Lig hakem sayısı, bu geçiş döneminde yabancı hakemlerle artırılmalıdır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın