medyauzmani.com
Şırnak kadınları seramik sanatının kültürel değerlerini yansıtıyor – Haber Ajans

Şırnak kadınları seramik sanatının kültürel değerlerini yansıtıyor

Seramik sanatçısı Özlem Yıldırım, Şırnak’ın Cezire bölgesine seramik sanatının yeni eserlerini getirirken, bu sanatla ilgilenen kadınları da eğitiyor.

Evli ve üç çocuk annesi olan Özlem Yıldırım, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu olup, seramik atölyesi açmıştır. Yıldırım, bölgenin kültürel zenginliğini yaşatmak için atölyede seramik hediyelik eşyalar üretiyor ve çıraklara da eğitim veriyor. Aralarında Hz. Atölyedeki kadınlar, Nuh’un selde bindiği Gemi, Dragon Adası, Babu Balığı, Mm ve Zin, Belek Burcu, Ulu Cami, Kızılderili gibi bölgenin tarihi ve kültürel değerlerini yansıtan seramik ürünler yapıyorlar. Okul ve Yavs Köprüsü, fincanlar, vazolar, dekoratif tabaklar ve tablolar. ve bilgi.

2004 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde seramik bölümüne başlayan Yıldırım, “Bu süreçte bir kızımla güzel sanatlara başladığım çok zorlu bir süreçten geçerken çok zorlandım. Hiç pes etmedim. hayallerimden hiç vazgeçmedim çünkü hedefim buydu hayatım. özellikle bu alanda güzel sanatlar düşünürken çok tepkiler aldım İlerlemek ve kazandım. Okulda okurken birçok zorlukla karşılaşmama rağmen, üniversitenin başında mezun olmam dışında.”

Bölgemizde seramik sanatında ilk defa bu sanatı herkesle paylaşmak istedim. 2020 yılından bu yana aktif olarak 27 öğrenci. 60 öğrenciye rotasyonel eğitim verdim.” Onlar da kendi hesaplarını açıp seramik satıyorlar.Atölyemde hem eğitim, hem üretim hem de mağaza siparişi ile satış yapıyorum.Yurtdışına da satış planlarım var. bu bölgede kadın olmak zor tüm dünyada, türkiye’de kadın olmak zor ama bu bölgede kadın olmak daha zor. hayal et, hayal et, gerçekleşmemesine engel yok. İnsan istediği, çaba gösterdiği ve yaptığı işe saygı duyduğu sürece, “Hiçbir şey yok” dedi. Kadın yapamaz. başarmak.

Yıldırım, daha çok sibernetikte ilk adımları atan mühendis ve ilk robot olan Al-Jazari’nin tasarımlarıyla ilgilendiğini belirterek, “Çünkü bu büyük mucidin yaşadığı topraklara ev sahipliği yapmak büyük bir onur. Bunu değerlendirdiğimde Al- Cezeri tasarımları, Hertz, insanların evlerini ve ofislerini dekore ediyoruz.” Nuh Peygamber’in tufanda bindiği Gemi, Dragon Adası, Babot balığı, Mim ve Zain, Belek Kalesi, Ulu Cami, Kızıl Medrese, Yaves gibi kültürel objeler üreterek. Köprü, bardak, vazo, dekoratif tablolar ve tablolar.Sosyal medya üzerinden isteklerimi alıyorum, satışlarımı da bu şekilde yapıyorum.Çok talep var” dedi.

Seramik atölyesi kursuna gelen Gülbahar Yeşil, “3 aylık seramik atölyesi kursuna başladım ve hayatımda verdiğim en doğru karardı. Yoğun bir tempoda çalışıyordum ve kendime yer arıyordum. enerjimi çöpe at.Ürünleri almaya geldim ve gördüğüm atmosfer beni çok mutlu etti.Öğrencilerin çalışmalarından ilham alarak ani bir kararla hemen hafta sonu kursuna başladım.Burası beni çok mutlu ediyor.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın